Monika Obrtalová Rôzne

Mesto na tohtoročnom jarmoku ušetrilo

Krátko po skončení Dní mesta Banská Bystrica hodnotí samospráva ich priebeh a úspešnosť. Z finančného hľadiska je na prvý pohľad jasné, že v porovnaní s minulým ročníkom, ktorého náklady dosiahli výšku 102 tisíc eur, vynaložilo vedenie mesta na prípr

„Našou ambíciou bolo ponúknuť Banskobystričanom i návštevníkom dôstojné a divácky atraktívne Dni mesta. V procese prípravy sme sa sústreďovali aj na intenzívnu komunikáciu s dodávateľmi služieb a som rád, že aj takýmto spôsobom sa nám podarilo dosiahnuť úsporu finančných prostriedkov,“ konštatuje primátor Peter Gogola. „Dni mesta Banská Bystrica, ktorých súčasťou je Radvanský jarmok, vnímame ako prvú lastovičku spolupráce Cechu hostinských Banskej Bystrice a mesta Banská Bystrica. Zmeny v organizácii tohtoročných osláv, vyváženosť kultúrneho programu, ako aj zmeny v umiestnení zóny pre občerstvenie návštevníkov, mali pozitívny efekt na celkový výsledok podujatia. „Akciu z celkového pohľadu hodnotíme veľmi pozitívne a dúfame, že podobných podujatí organizovaných mestom bude v Banskej Bystrici viac,“ dodáva zástupca Cechu hostinských Banská Bystrica Ladislav Lukáč.

Poďakovanie primátorovi Banskej Bystrici Petrovi Gogolovi adresoval po skončení Dní mesta aj dekan katedrály Sv. Františka Xaverského – Mons. Ján Krajčík, ktorý vo svojom liste píše: “Ďakujem za to, že Námestie SNP bolo vyčlenené pre kultúrny program a remeslá, nie pre stánky s občerstvením, hoci aj tie neodmysliteľne patria k jarmoku, ale nemôžu byť jeho dominantou. Zároveň Vám za seba i veriacich nášho mesta ďakujem za to, že sa tento rok Dni mesta niesli v duchu zábavy pre všetky kategórie.“ Banskobystrická samospráva ako organizátor Dní mesta avizuje, že od budúceho roka by sa filozofia Dní mesta a Radvanského jarmoku mala realizovať po novom. Dni mesta na prelome júna a júla by otvárali letnú turistickú sezónu a Radvanský jarmok spojený s Trhom ľudových remesiel by v tradičnom septembrovom termíne zavŕšili sériu podujatí kultúrneho leta.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM