Lucia Lauková Správy

Medzinárodné letecké dni: Návštevníci obdivujú aj vrtuľník Black Hawk, FOTO

Medzinárodné letecké dni na Sliači sú v plnom prúde. Verejnosť si môže prezrieť aj jeden z dvoch nových vrtuľníkov UH-60M Black Hawk.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné letecké dni: Návštevníci obdivujú aj vrtuľník Black Hawk, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR

V rámci statických ukážok na Medzinárodných leteckých dňoch (MLD) SIAF na Leteckej základni Sliač si môže verejnosť prezrieť aj jeden z dvoch nových vrtuľníkov UH-60M Black Hawk. Ako v príhovore počas otvorenia podujatia skonštatoval minister obrany Peter Gajdoš, nové vrtuľníky sú jasným dôkazom modernizácie Ozbrojených síl SR.

Vojenské vrtuľníky sú podľa jeho slov vždy v pohotovosti, aby mohli pomôcť pri pátraní po nezvestných osobách, zasiahnuť pri požiari v ťažko dostupnom teréne. „Naposledy, len pred mesiacom, takto pomáhali pri obci Betliar na východnom Slovensku,“ priblížil Gajdoš.

Dva nové vrtuľníky by mali v budúcnosti podľa neho doplniť aj ďalšie. „Postupujeme systémovo a systematicky, postupne prídu ďalšie vrtuľníky, čiže takýmto spôsobom modernizujeme vrtuľníkové letectvo, postupne dopravné letectvo a v zmysle dlhodobého plánu rozvoja obrany a výstavby Ozbrojených síl SR, ktorý predložím do vlády SR a do parlamentu, budeme pokračovať ďalej aj vo vyzbrojovaní,“ poznamenal minister s tým, že rezort kladie rovnaký dôraz aj na modernizáciu pozemných síl.

Slovenské vzdušné sily sa tu prezentujú aj strojmi MiG-29, L-39 Albatros či Mi-17 a L-410. Počas dvojdňového podujatia si budú môcť návštevníci pozrieť aj dynamické a statické ukážky pozemných a špeciálnych síl, ako aj Vojenskej polície a Čestnej stráže Ozbrojených síl SR.

V galérii si pozrite fotografie z otvorenie Medzinárodných leteckých dní SIAF 2017!

Medzinárodné letecké dni na Sliači 2017
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM