Monika Obrtalová Rôzne

Medzi mladých olympionikov prišli športové hviezdy

Olympijským festivalom detí mesta Banská Bystrica žil včera športový areál Základnej školy na Golianovej ulici. Viac ako šesťsto účastníkov, žiakov druhého stupňa základných škôl, privítal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola. Športovci si

Veľkým prekvapením bola pre mladých športovcov účasť našich vynikajúcich hokejistov, Michala Handzuša a Tomáša Surového, ktorí pred pár dňami potešili celé Slovenskom ziskom strieborných medailí na svetovom šampionáte.

Na slávnostnom otvorení Olympijského festivalu detí mesta Banská Bystrica nechýbali ani športovci Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, lyžiarka Jaroslava Lauková-Bukvajová, biatlonista Dušan Šimočko a atléti, ktorí splnili kritériá na Olympijské hry 2012 v Londýne, Matej Tóth, Miloš Bátovský a Anton Kučmín.

„V čase, keď má celý športový svet za sebou krásny, pre našu krajinu aj úspešný šampionát a pred nami je ďalší veľkolepý športový sviatok v Londýne, vnímam náš banskobystrický olympijský festival detí ako vynikajúcu príležitosť, aby sme v deťoch vzbudili záujem o šport. Účasť medailistov je pre žiakov skvelou motiváciou a som rád, že sa tu stretli mladí športovci z dvanástich základných škôl nášho mesta,“ konštatoval primátor Peter Gogola.

Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM