Monika Obrtalová Iné športy

Medaile z Maďarska pre plavcov UMB

V maďarskom meste Salgótarján sa na medzinárodnom plaveckom mítingu „Kiss Géza Memoriál“ predstavilo aj 15 plavcov z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica. Z tohto podujatia si priviezli celkove 2 zlaté 3 strieborné a 4 bronzové medaile.

V kategórii juniorov Martin MARKOVIČ získal zlatú medailu v disciplíne 100 m prsia. Ingrid KOVÁČOVÁ v disciplíne 50 m znak skončila na 2. mieste a dve bronzové medaile si vyplávala na 50 m voľný spôsob a 100 m motýlik. Lucia ROUPCOVÁ obsadila striebornú priečku na 100 m prsia. Lívia BOŽOŇOVÁ dva razy skončila hneď za stupňami víťazov na nepopulárnych 4. miestach.

V kategórii starších žiakov si úspešne počínal Andrej BROZMAN, ktorý vybojoval zlatú medailu na 50 m voľný spôsob vo svojom najlepšom osobnom výkone, striebornú medailu v disciplíne 100 m prsia a svoju medailovú zbierku skompletizoval ziskom bronzovej medaile v disciplíne 100 m motýlik.

Aj kategória mladších žiakov bola pre banskobystričanov medailová zásluhou Filipa BANSKÉHO, ktorý si v disciplíne 100 m prsia vyplával bronz. V tejto vekovej kategórii si veľmi dobre počínali aj Júlia VRBOVÁ, Michal MESÁROŠ, Kristína SPIŠIAKOVÁ, Viktória KIELAROVÁ, Lukáš ANTALEC svojimi umiestneniami v prvej desiatke štartujúcich.

V kategórii najmladších žiakov potešili svojimi výkonmi Jakub ADAMOV a Timea KOVÁČOVÁ.

Zdroj: UMB Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM