Jakub Forgács Správy

MDD v Bystrici s pestrým programom: Deti a tínedžeri oslavovali v predstihu s Majkom Spiritom

Súťaže, hip - hop tanečníci, aj Majk Spirit... Oslavy Medzinárodného dňa detí (MDD) priniesli pod Urpín skutočne pestrý program pre malých i veľkých.

Ilustračný obrázok k článku MDD v Bystrici s pestrým programom: Deti a tínedžeri oslavovali v predstihu s Majkom Spiritom
Zdroj: Webnoviny.sk

Na banskobystrickom námestí prebehli v piatok oslavy MDD. V tomto roku sa headlinerom osláv stal známy slovenský raper Majk Spirit. Predstavenia pre deti striedali koncerty skupín. Postupne sa predstavila skupina The Purple Leaf, Divadlo Bez opony, Divadlo na Vysokej Nohe, ktoré bolo na chodúľoch neprehliadnuteľné. Najmenších zaujalo aj interaktívne predstavenie Králiky z klobúka.

Na malých i veľkých návštevníkov čakala ochutnávka Hip hop festivalu Outbreak Europe a aj vystúpenie Johnnyho Perfekta, Lady Mel a Hip Hop fakulty. Do bohatého programu prispeli i tvorivé dielne, animačný program Na vandrovke s Divadlom z Pasáže a na tvárach najmenších oslávencov, vyzdobených maľovaním, vykúzlili úsmevy aj rôzne spoločenské hry a zábavné atrakcie.

„Oslavy MDD majú v Banskej Bystrici svoje pevné miesto. Verím, že pripravený program zaujal a potešil tak najmladšie deti, ako aj tínedžerov,“ reagoval primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Sprievodné podujatia spestrili tiež lesní pedagógovia, ktorí deťom priblížili ekologický prístup k prírode a ukázali im, ako sa sadia stromčeky. Nechýbala výstava Vedecká hračka, ktorá potešila najmä malých vedátorov a nadšencov hlavolamov.

Po 19:00 na pódium vystúpil porotca televíznej speváckej súťaže Majk Spirit a Banskobystričania si s ním zarapovali jeho najznámejšie hity. Potom už netrpezlivo čakali iba na autogramiádu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM