Jakub Forgács Hokej

Matoušek si debut na MS predstavoval inak: Bol som zvesený ako šíp

Útočníka zlatých baranov dopísal realizačný tím na súpisku v deň zápasu s Lotyšmi a hneď aj zasiahol do boja. Svoj debut si však predstavoval inak.

Ilustračný obrázok k článku Matoušek si debut na MS predstavoval inak: Bol som zvesený ako šíp
7
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Matoušek si pri premiére na MS zahral iba v dvoch striedaniach. V siedmej minúte zápasu s Lotyšskom (1:3) narazil súpera na mantinel a ruský rozhodca Roman Gofman ho poslal predčasne do kabín.

Päťminútové oslabenie Slovákov napokon dokázali Lotyši využiť v samom závere. „Bol som v pohybe, ktorý som už nedokázal vrátiť naspäť. Dohral som súboj, skončilo sa to tak, ako som nechcel. Veľmi ma mrzí, že som takto začal a uškodil mužstvu,“ opísal inkriminovaný moment Matoušek. Útočníka Banskej Bystrice dopísal realizačný tím na súpisku v deň zápasu s Lotyšmi a hneď aj zasiahol do boja. „Tešil som sa na debut na MS. Nepovedal by som však, že môj zákrok pramenil z premotivovanosti. Nečakal som, že sa mi lotyšský hráč otočí chrbtom. Inak by sa nič nestalo,“ dodal 24-ročný útočník.

Po jeho zákroku nasledovala krátka porada arbitrov a nekompromisný ortieľ pre hráča. „Nečakal som, že z toho bude trest do konca zápasu. Ja som o neho ešte zakopol na zemi. Myslel som si, že dostanem dve minúty, maximálne 2+10, pretože bolo pískané narazenie na mantinel. Už s tým nič neurobím, opakujem ešte raz, veľmi ma to mrzí.“ Matoušek dopozeral zvyšok zápasu v šatni a neustále rozmýšľal o inkriminovanom momente. „Bol som zvesený ako šíp. Chalani mi po zápase povedali, že to nebol až taký zákrok, rozhodca jednoducho rozhodol. Či nastúpim v ďalšom zápase, je na tréneroch, ale ja som pripravený,“ dodal nováčik na MS.

Pozrite si zábery hokejistov na tréningu hokejovej reprezentácie v Kolíne!

V OBRAZOCH: Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie na MS
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM