Jakub Forgács Správy

Matej Tóth ukázal zmysel pre humor: Chôdza pred ľuďmi, ktorá vyčarovala úsmev na perách!

Po zisku zlata z majstrovstiev sveta čakali nášho chodca Mateja Tótha oslavy priamo pod Urpínom. Okrem prijatia u primátora počas nich zavítal aj na námestie medzi Banskobystričanov a veru, vskutku netradične.

Ilustračný obrázok k článku Matej Tóth ukázal zmysel pre humor: Chôdza pred ľuďmi, ktorá vyčarovala úsmev na perách!
Zdroj: TASR

Pred fanúšikmi si na Námestí SNP v Banskej Bystrici Matej Tóth aj zachodil, no nie na vlastných, ale na chodúľoch. Na expresne postavenom pódiu vyvolali jeho pokusy úsmev a aj konštatovanie, že nie je chôdza ako chôdza. Zlatý na majstrovstvách sveta v Pekingu divákov počas prezentácie ligotavej medaily rozveselil, roztlieskal a aj sa im poďakoval. „Som dojatý, stratil som reč, predtým som bol trochu skeptický, veď som len obyčajný človek a neveril som, že na mňa čaká takéto vrelé prijatie. Teraz som však celý váš, Banská Bystrica si získala nezlomne moje srdce,“ priznal.

Nosko: V Matejovi máme vzor

Primátor mesta Ján Nosko sa opäť mohol radovať z veľkého úspechu Banskobystričana. „Nie každé mesto má také osobnosti ako naše mesto, aj preto sa uchádzame v roku 2017 o titul hlavného mesta športu. V Matejovi Tóthovi máme vzor v jeho výkonnosti, húževnatosti, morálnych kvalitách a mal by sa stať tvárou našej kandidatúry,“ povedal Nosko.

„Sme mestom olympijských víťazov a myslím si, že predchádzajúce mesiace a dni napĺňajú našu víziu kandidovať za európske hlavné mesto športu. Majster sveta Matej Tóth je vhodnou osobou a takou ikonou, že určite pozdvihne prestíž Banskej Bystrice v súťaži o hlavné mesto. Priznám sa, rozhodli sme sa takto až po jeho titule a som rád, že ponuku prijal. Máme veľa osobností, no momentálne je jeho víťazstvo v Pekingu tak silné a emotívne, že sme sa okamžite rozhodli,“ doplnil Nosko.

O Pekingu už nesníva

Na tvári Mateja Tótha nebadať ani trochu známky únavy. „Trénujem stále, aj keď času je veľmi málo. Snažím sa z tohto cyklu nevypadnúť, aj keď obedujem s telefónom na uchu a odpovedám na maily druhou rukou. Na obed som robil dcéram palacinky a popri tom som telefonoval, mobil mám celý od cesta. Snažím sa všetky povinnosti odrobiť, aj tréning. Už v Pekingu som deň po päťdesiatke niečo odchodil, aspoň polhodinku,“ pokračoval s tým, že to nie sú v pravom zmysle tréningy, no snaží sa aspoň takýmto spôsobom udržiavať.

O Pekingu a veľkom okamihu už nesníva. „Len tieto udalosti mi ho oživujú. Je na čo spomínať, je to akýsi film, ktorý sa neustále premieta vďaka ľuďom okolo mňa a fanúšikom. Pre mňa je momentálne asi najväčšie zadosťučinenie, že som doma a teším sa zo života. Pokosil som si trávnik pri dome, vyvŕtal diery na poslednú poličku, ktorú som po presťahovaní ešte nestihol pripevniť. Rozruch okolo mňa mi neprekáža, viem sa prispôsobiť, ako vyštudovaný žurnalista nikoho neodmietnem, snažím sa uspokojiť každého,“ priznal.

A Matej Tóth uspokojil každého aj s nožom v ruke, keď zručne porcioval na radnici veľkú tortu s cukrovými nápismi pripomínajúcich Peking a jeho triumfálny pochod.

Čítajte tiež:

Dojímavé chvíle na bystrickej základke: Zlatý Tóth vyprevádzal dcérku do školy a vtedy sa to strhlo

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM