Jakub Forgács Iné športy

Máte radi športové zápolenie a k tomu dosť guráže? V Kremničke si to budete môcť rozdať s profíkmi

Športoví nadšenci, zbystrite pozornosť. Ak holdujete zimným radovánkam, máme pre vás dobré správy. Už onedlho sa totiž v Kremničke uskutoční akcia, na ktorej by ste zaručene nemali chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi športové zápolenie a k tomu dosť guráže? V Kremničke si to budete môcť rozdať s profíkmi
Zdroj: TASR

Radi sa bežkujete a chceli by ste si zmerať sily so skúsenejšími športovcami? Predviesť svoje schopnosti budete môcť už onedlho. Športový klub polície Banská Bystrica – Lyžiarsky oddiel organizuje v spolupráci s mestom Banská Bystrica 10. ročník verejných pretekov v behu na lyžiach – Memoriálu Jozefa Michalecha a Gustáva Schlanka.

Uskutočnia sa už v sobotu 23. januára o 16:00 na futbalovom štadióne v Kremničke. Konať sa budú pri umelom osvetlení a bežať sa bude klasicky, s intervalovým štartom. Jeden okruh meria 0,7 kilometra a má rovinatý profil. Vyhlásenie výsledkov prebehne 30 minút po dobehnutí posledného pretekára. Prví traja pretekári budú odmenení diplomami a medailami.

„Sú to verejné preteky, takže štartovať môže každý bez obmedzenia. V žiackych a dorasteneckých kategóriách očakávame iba registrovaných pretekárov, v kategórii veteránov aj obyčajných ľudí. Minulý rok sme mali asi 200 pretekárov, skoro všetko registrovaných,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 tréner dorastu a dospelých Branko Michalech.

Ako spomenul, beh na lyžiach je náročný na zvládnutie techniky, preto sa na súťažiach zúťastnňujú v drvivej väčšine iba profíci. „Okruh je však profilovo ľahký,“ doplnil tréner.

Prihláška musí byť vyplnená do piatku 22. januára on-line zo stránky www.slovak-ski.sk. Neregistrovaní na michalechb@hotmail.com. Štartovné je v závislosti od kategórie a ne/registrovanosti vo výške od 3 do 10 eur. „Zatiaľ sú prihlásení len registrovaní pretekári,“ dodal Michalech.

Kategórie:

  • mladšie žiactvo 1 kolo
  • staršie žiactvo 1 kolo
  • dorastenky 2 kolá
  • dorastenci 2 kolá
  • Ženy 2 kolá
  • Muži 3 kolá
  • Veteráni 86–77,76–67,66–57 3 kolá
  • Veteráni 56–47,46 a starší 2 kolá
  • Veteránky všetky kategórie 1 kolo

Čítajte tiež:

Nominovaný na cenu Krištáľové krídlo: Chodcovi Tóthovi sa ušlo veľkej pocty!

Talenty, ktoré preslávili naše mesto široko-ďaleko: 5 mien, na ktoré môžu byť Bystričania pyšní

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM