Jakub Forgács Správy

Máte radi dobrodružstvá v prírode? Netradičnú expedíciu môžete zažiť už onedlho priamo na Urpíne!

Okolie Banskej Bystrice sa môže pochváliť mnohými krásami. Teraz máte jedinečnú príležitosť, spoznávať ich počas expedície, akú len tak nezažijete!

Ilustračný obrázok k článku Máte radi dobrodružstvá v prírode? Netradičnú expedíciu môžete zažiť už onedlho priamo na Urpíne!
Zdroj: TASR

Máte radi prírodu, dobrodružstvá a operencov zároveň? Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici a SOS Birdlife International pozývajú už tento týždeň na sobotné dobrodružstvo v prírode, v rámci Dňa vtáctva.

Počas akcie Expedícia na Urpín budete pri zdolávaní serpentíniek na Urpíne, s ornitológom Imrichom Kováčom zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti SOS Birdlife International, pozorovať vtáctvo, ktoré nalákate na spev. Na záver expedície sa o svoje zážitky podelíte pri ohni a dobrej špekačke.

Začiatok expedície je na malej železničnej stanici o 9:00, kde dostanú členovia expedície ďalšie inštrukcie a informačné materiály. So sebou si určite zoberte ďalekohľad, atlas vtákov, zápisník, občerstvenie, špekáčiky, dobrú náladu a 1,50 eur na osobu ako vstupné.

Čítajte tiež:

Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Bystricu

Zdravý poklad z prírody už rastie aj u nás: Vieme, kde si pri Bystrici môžete nazbierať medvedí cesnak!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM