Monika Obrtalová Krimi

Maskovaní muži kradli na Štedrý večer

Včera v podvečerných hodinách došlo v jednom z banskobystrických hypermarketov na Zvolenskej ceste ku krádeži vlámaním. Traja maskovaní páchatelia sa cez bočné dvere hypermarketu vlámali do jeho priestorov, kde násilným spôsobom vošli do predajne zla

„Pomocou oceľového lana, ktoré upevnili o osobné motorové vozidlo, vytrhli vstupnú kovovú mrežu predajne a cez takto vzniknutý otvor vošli dovnútra. V predajni páchatelia porozbíjali vitríny a pulty, v ktorých sa nachádzali rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu, ktorých súčasťou boli aj vzácne briliantové šperky. Tieto si neznámi muži zo zlatníctva odniesli,“ informovala Petra Vašková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Následne nastúpili do motorového vozidla, v ktorom ich čakal vodič a z miesta ušli. Škoda, ktorú spôsobili krádežou šperkov bola predbežne vyčíslená na približne 400.000 eur. Poškodením vstupných dverí do hypermarketu vznikla škoda približne 8000 eur. V súvislosti s udalosťou už bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Polícia po neznámych mužoch pátra.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM