Michal Majer Futbal

Marko sa rozlúči v zápase so Slovanom

Karol Marko bude trénerom futbalistov Dukla Banská Bystrica do zápasu 15. kola Corgoň ligy proti Slovanu Bratislava. Po tomto termíne bude Marko uvoľnení na post trénera Baníka Ostrava, s ktorým absolvuje premiéru 12. novembra v stretnutí 16. kola Ga

„Pred zápasom v Žiline (29. októbra) sme sa dohodli s pánom Peterom, majiteľom Baníka Ostrava, že Karol Marko opúšťa po zápase so Slovanom lavičku Dukly,“ citujú oficiálne klubové zdroje odstupujúceho prezidenta a predsedu predstavenstva FK Dukla, a. s. Ján Kováčik. V súvislosti s novým trénerom pod Urpínom sa skloňujú viaceré mená vrátane bývalého hráča Dukly a niekdajšieho reprezentačného kouča Jána Kociana.

Keďže Kováčik sa už plánuje naplno venovať funkcii prezidenta SFZ, trénerskú otázku bude v rozbehnutej sezóne zrejme riešiť generálny riaditeľ Tomáš Geist. „Všetko si musíme dokonale zvážiť. Súťaže sú v plnom prúde, väčšina trénerov je obsadená. Je to vážna situácia, ale verím, že ju vyriešime. S nikým sme oficiálne doteraz nerokovali,“ uviedol Geist, ktorý by mal prevziať funkciu prezidenta klubu na Štiavničku. Trénerská rošáda v Banskej Bystrice bude už piatou zmenou trénerov v prebiehajúcej sezóne Corgoň ligy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM