Monika Obrtalová Futbal

Marek Hamšík opäť zahviezdil!

Banskobystrický rodák a slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík priblížil SSC Neapol k vytúženej miestenke do Ligy majstrov. Slovenský stredopoliar v 35. kole talianskej Serie A gólom v závere rozhodol o triumfe svojho tímu nad FC Janov 1:0. By

V 83. minúte mu priťukol loptu uruguajský útočník Cavani a Hamšík z ťažkého uhla prestrelil brankára Janova, v ktorého drese odohral celý zápas ďalší slovenský reprezentant a účastník MS 2010 v JAR Juraj Kucka.

Neapol v predchádzajúcich dvoch ligových zápasoch proti Udinese a Palermu vyšiel naprázdno, v sobotu potreboval bodovať naplno, aby odrazil nápor konkurentov v boji o priamu miestenku do Ligy majstrov. „V sobotu večer sme chceli opäť vyhrať. V hustom daždi to však bola ťažká šichta. Hostia výborne bránili. Tlačili sme ich, mali sme šance, ale dlho sa nám ich nepodarilo premeniť. Našťastie v závere som skóroval a získali sme tri veľmi dôležité body,“ uviedol pre svoju oficiálnu webovú stránku Hamšík, ktorý bol podľa talianskych médií najlepším hráčom Neapola.

Keď ho štyri minúty pred koncom tréner Mazzarri stiahol z ihriska, päťdesiattisíc divákov na štadióne San Paulo vstalo a pripravili mu standing ovation. „Bol to veľmi príjemný pocit. Upevnili sme si tretiu priečku v tabuľke a opäť sme bližšie k splneniu cieľa zabezpečiť si priamu účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Nemôžme však zaspať na vavrínoch, hrá sa ešte o deväť bodov,“ dodal Hamšík.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM