Jakub Forgács Kultúra

Marec v Bystrici v kocke: TOP 15 lákadiel, ktoré sa rozhodne oplatí zažiť

Urobte si program v predstihu. Zostavili sme pre vás ponuku marcových akcií v našom meste. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Marec v Bystrici v kocke: TOP 15 lákadiel, ktoré sa rozhodne oplatí zažiť
29
Galéria
Zdroj: TASR

VÍTANIE ANASTASIE KUZMINOVEJ

1. marca o 16:30, Námestie SNP

Aj vy chcete osláviť medailový úspech našej olympioničky? Potom si rozhodne poznačte tento dátum!

KEĎ SI JA ZASPIEVAM

2. marca o 18:00, Robotnícky dom

Poriadna dávka ľudovej muziky! Pri príležitosti životného jubilea a uvedenia CD do života Veroniky Bodnárikovej a jej hostí sa môžete tešiť na koncert v našom meste.

EGO PRECEDENS TOUR 2018

3. marca o 21:00, Ministry of Fun

Michal “EGO“ Straka predstavuje svoj 1. sólový album Precedens, ktorý žne veľký úspech. K tomu patrí aj poriadna tour spojená s namakanou audiovizuálnou­ show.

CIGÁNSKI DIABLI – PREKLIATIE

4. marca o 19:00, Aula SZU

Moderná hudobno-tanečná feéria s prvkami muzikálu, ktorej nosnými piliermi sú spev, tanec, ale hlavne emóciami a virtuozitou nabitá hudba v bravúrnej interpretácii Cigánskych Diablov. Predstavenie chce originálnym umeleckým pohľadom poukázať na silu lásky, ale i nepriazne osudu.

HOKEJOVÝ SÚBOJ PRE SVETIELKO NÁDEJE

6. marca o 17:30, Zimný štadión

Podporte šľachetnú myšlienku! Na bystrickom zimáku si to rozdajú hokejisti UMB Hockey Team a na ľade sa ukáže aj Michal Handzuš.

TEMNÉ KECY

7. marca o 19:00, Cinemax

Najdrsnejšia a najpredávanejšia stand-up comedy show po celom Slovensku prichádza do Bystrice. Pripravte sa na poriadnu spŕšku humoru!

ŠLÁGER PARÁDA – S ÚCTOU K MDŽ

9. marca o 19:00, Aula SZU

Toto si rozhodne nenechajte ujsť! Martin Jakubec, Božanka, Robo Kazík a Kysucká vrchárska heligónka sa predstavia v Bystrici.

MARCOVÉ POTULKY MESTOM – PREČO PRIŠLI NEMCI DO BANSKEJ BYSTRICE?

11. marca o 14:00, Radnica – Cikkerova sieň

Tradičné podujatie na zaujímavú tému. Rozprávanie o tom, ako politický a hospodársky vývoj Uhorska súvisel s európskym vrcholným stredovekom.

ĽUBOMÍR GAŠPAR – CIMBAL PROJECT

12. marca o 18:00, Robotnícky dom

Autorský koncert mladého talentovaného cimbalistu Ľubomíra Gašpara a jeho priateľov – popredných jazzových umelcov, ktorých cieľom je spojenie tradičného nástroja cimbalu s typickými jazzovými nástrojmi ako je klavír, kontrabas a bicie, čím vzniká zaujímavá symbióza a jedinečný zvuk tejto kapely.

DIVADELNÁ KOMÉDIA 3×2

12. marca o 19:00, Robotnícky dom

V troch príbehoch z manželského života Csongor Kassai a Zuzana Martinkova-Znášiková nadstavujú ostrovtipne zrkadlo všetkým, ktorí žijú v partnerskom vzťahu a podstatnú časť života sa dokážu hádať o bezvýznamných malichernostiach.

VEĽKONOČNÉ NÁMESTIE

20. – 28. marca, Námestie SNP

Veľkonočné trhy nie sú jediným, na čo sa v Bystrici môžete tešiť. Na Námestí sa budú konať niekoľkodňové oslavy sviatkov jari.

LORD OF THE STRIP WARM UP

23. marca o 20:00, Aula SZU

Skupina The Gentlemen Slovakia vznikla začiatku roka 2017. Je zložená s len TOP slovenských striptérov, ktorý sa spojili a vytvorili jedinečnú skupinu, ktorá posúva mienku striptízu u žien na vysokú pozíciu. Jej súčasťou sú majstri sveta v pánskom striptíze, čo sa určite odzrkadlí aj v tanečných choreografiach.

BILLY BARMAN A DIEVČATÁ ZO SĽUKU POTICHU

24. marca o 19:00, Záhrada CNK

Skupina Billy Barman v marci a apríli odohrá sériu ôsmich špeciálnych akustických koncertov, na ktorých vystúpi spolu s piatimi speváčkami zo SĽUK-u (Slovenský ľudový umelecký kolektív).

RODINNÝ PRIEVAN

25. marca o 19:00, Záhrada CNK

Skvelá súčasná komédia z rodinného prostredia. Matka má vždy pravdu, aj keď ju náhodou nemá. Traja muži a tri ženy, to nikdy neveští nič dobré. Mikroskopický náhľad do života jednej rodiny, ktorá je „postihnutá“ tým najkrajším spôsobom… Čo až sa dá vydržať?

FÍHA TRALALA – ROK

27. marca o 17:00, Aula SZU

Posledné pridané predstavenia najúspešnejšej pesničkovo-divadelnej šou pre najmenších divákov. V najnavštevo­vanejšom muzikáli pre deti Vás obľúbený škriatok Fíha so svojimi rozprávkovými kamarátmi prevedie všetkými ročnými obdobiami.

SOIRÉE – FRANCO – ESPAGNOLE

27. marca o 19:00, Aula SZU

Milovníci francúzskeho umenia si prídu na svoje: Concert Billyan (FR), Flamenco & Danse Moderne, ochutnávky a vstup voľný.

Pozrite si v priloženej galérii zábery talentovaného bystrického fotografa!

Foto: ilustračné

Dychberúce zábery bystrického fotografa. Takto ste mesto ešte nevideli
29
Galéria
Zdroj: archív Bohuša Urblíka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM