Jakub Forgács Správy

Maratónski bežci vyrazia do bystrických ulíc: Kde v meste sa treba pripraviť na obmedzenia?

Banskobystrický maratón odštartuje už onedlho, a preto je dobré pripraviť sa naň aj z pohľadu dopravného režimu. V meste nás čakajú viaceré obmedzenia a uzávierky ciest.

Ilustračný obrázok k článku Maratónski bežci vyrazia do bystrických ulíc: Kde v meste sa treba pripraviť na obmedzenia?
Zdroj: TASR

Ako informoval Miroslav Štrba, jeden z organizátorov maratónu, ktorý sa v Banskej Bystrici uskutoční už tento víkend, po celej dĺžke maratónskej trate, bude v nedeľu od 8:00 do 14:00 značne obmedzená osobná doprava. „MHD bude taktiež premávať v úspornom režime. Mestská časť Uhlisko spolu s cestou 66 popri Hrone budú uzavreté úplne,“ povedal pre Bystrica24.

Rovnako bude podľa jeho slov uzavretá aj celá Sládkovičova ulica, kde budú autá odkláňané na paralelné cesty cez Podháj, prípadne Zvolenskú cestu. „Autá prichádzajúce od Zvolena budú odklonené na obchvat a rovnako aj tie, ktoré pôjdu od Brezna,“ pokračoval.

„V mestskej časti Sídlisko bude obmedzenie iba na Hornej ulici a Ulici 29. augusta. Medený Hámor v smere od Strieborného námestia bude čiastočne obmedzený na jeden jazdný pruh,“ spomenul Štrba, podľa ktorého sa úplná odstávka osobnej dopravy týka zároveň aj Fortničky.

„V súčinnosti so štátnou a mestskou políciou budú smerníci na trati informovaní o možnostiach obchádzok pre všetkých vodičov,“ dodal Štrba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM