Monika Obrtalová Basketbal

Manažér ŠKP: "...naši hráči ukázali väčšie srdce..."

Banskobystrický mužský basketbal zažíva po rokoch útlmu svoju renesanciu. V druhej sezóne po postupe medzi slovenskú elitu sa opäť prebojoval do play-off, kde narazil na majstra z Nitry. Z papierovo jednoznačnej série sa stala dráma, o ktorej výsledk

O poslednom zápase a celej sérii sme sa rozprávali s Jiřím Pěčom, manažérom ŠKP Banská Bystrica.

Tesným víťazstvom ste sa udržali v boji o semifinále basketbalovej extraligy. Po debakli v Nitre sa výkon tímu mimoriadne zlepšil. Čo ste si povedali v kabíne pred domácim zápasom? Všetkým bolo jasné, o čo v zápase išlo, hráčov nebolo treba zvlášť motivovať. Tréner zdôraznil, že hráčom dôveruje a venoval sa analýze súpera.

Oproti minulému zápasu bol rozdiel v hre aj vo výsledku priepastný. Čomu to pripisujete? Ťažko povedať, v minulom zápase súper začal od začiatku vo vysokom tempe, hráči boli nabudení a predčili nás vo všetkých herných činnostiach. My sme sa naopak nevedeli chytiť v obrane a nepadalo nám ani v útoku. V domácom stretnutí naši hráči ukázali väčšie srdce, k dispozícii nám po absencii v Nitre boli aj dvaja z kľúčových hráčov Hovaňák a Škara a v neposlednom rade zohralo podstatnú úlohu vynikajúce publikum.

Do akej miery ovplyvnil výkon mužstva návrat pivota Škaru do zostavy? Ivan je veľký bojovník a v závere sezóny sa dostal do výbornej formy. Nanešťastie ho zastavilo zranenie. Napriek pôvodným odhadom o 4 – 6 týždňovej dĺžke rekonvalescencie sa Ivan rozhodol nastúpiť už v sobotu a podal veľmi dobrý a bojovný výkon, čím výrazne prispel k víťazstvu nášho tímu.

Zápas bol mimoriadne vyrovnaný. Čo rozhodlo, že sa nakoniec misky váh priklonili na stranu ŠKP? Myslím, že rozhodla najmä obrovská vôľa našich hráčov po víťazstve a podpora skvelého publika.

Čo hovoríte na publikum? Hala na Štiavničkách nebýva plná každý deň… Ako som už spomenul, diváci boli fantastickí, za čo sa im chcem aj touto cestou poďakovať. Zároveň by som ich rád pozval na zájazd na rozhodujúci zápas do Nitry, ktorý pre nich bezplatne organizuje náš klub. Odchod bude v stredu 14. 4. o 15, 45 hod. spred Športovej haly na Štiavničkách.

Nitra je úradujúci majster, ktorý v základnej časti podával výborné výkony. Ich cieľom je jednoznačne titul. Očakávali ste takúto vyrovnanú sériu? Nitra má veľmi kvalitný a najmä široký káder, právom má preto tie najvyššie ambície. Pred vyraďovacími bojmi sa nášmu tímu nedávali veľké šance. My sme však v základnej časti Nitru doma dvakrát zdolali, a preto sme si trúfali zopakovať niečo podobné aj v play-off.

**Pred posledným zápasom je pod tlakom jednoznačne Nitra. Majú vysoké očakávania, vysoký rozpočet a pred touto sériou boli jednoznačným favoritom. Stav série je však 2:2 a Bystrica sa ukazuje byť naozaj ťažkým sústom. S akými predsavzatiami cestujete na rozhodujúci zápas do Nitry? ** Jednoznačne sa pobiť o víťazstvo. Ako ste spomenuli, favoritom je Nitra. Verím, že chlapci zabudnú na predchádzajúce prehry na ihrisku súpera, veď každý zápas je iný a v play-off zvlášť. Som si istý, že v rozhodujúcom zápase odovzdajú všetky svoje sily.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM