Jakub Forgács Rôzne

Mamičky zažili viacnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek a trojičiek sa v Bystrici v poslednom období narodilo

Viacnásobnú radosť, ale aj viacnásobnú starosť, prináša narodenie dvojičiek či trojičiek do rodiny. Takéto pôrody sme zaznamenali i v poslednom období práve v našom meste. Pozrite si, koľko dvojičiek a trojičiek sa narodilo za rok 2014 v nemocnici v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky zažili viacnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek a trojičiek sa v Bystrici v poslednom období narodilo
Zdroj: TASR

„V Nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici sa za rok 2014 narodilo 1 085 detí, pričom v roku 2013 ich bolo až 1 134,“ informovala hovorkyňa a manažérka pre vzťahy s verejnosťou nemocnice Ružena Maťašeje. Rodičia pre svoje malé ratolesti vymýšľali všelijaké mená. Top desiatku sme vám predstavili začiatkom roka.

Mnohí rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Banskej Bystrici sa v roku 2014 narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami. Pripomeňte si 7 najnetradič­nejších mien novorodencov v Banskej Bystrici.

A ako sa darilo vlaňajší rok dvojičkám a trojičkám? „Za rok 2014 sa v Rooseveltovej nemocnici narodilo 23 párov dvojičiek a 1 pár trojičiek – Emília, Nikolka a Simonka. Z toho väčšinu tvoria dievčatá, ktorých bolo 28 a chlapcov 20,“ pokračovala Maťašeje. Ako dodala, v roku 2013 sa narodilo až 31 párov dvojičiek. Opäť bolo viac dievčat, až 34 a chlapcov 28.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM