Jakub Forgács Hokej

Majster z Bystrice začal s prípravou. Nad kádrom baranov visí otáznik

Príprava na novú sezónu bystrických hokejistov odštartovala. Vie sa už, kto sa zapojí do letných tréningov?

Ilustračný obrázok k článku Majster z Bystrice začal s prípravou. Nad kádrom baranov visí otáznik
64
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský hokejový majster HC'05 iClinic Banská Bystrica začal v stredu s prípravou na novú sezónu. Nad kádrom visí jeden veľký otáznik a potrvá ešte pomerne dlho, kým sa zodpovie. Pre úspešného trénera Vladimíra Országha je však dôležité, že aj tí, čo sa s mužstvom rozlúčili, našli vďaka titulu uplatnenie v kluboch rádovo vyšších.

Domáce tréningy

Zraz hráčov o 9:00 predchádzal jednej dôležitej udalosti, v rovnaký deň sa totiž žrebovala v Kolíne Liga majstrov, premiérovo aj s banskobystrickými „baranmi“. Pre Országha je to veľká česť. „Hrať Ligu majstrov je mimoriadna záležitosť, aj keď táto súťaž v našich cieľoch neprevýši našu ligovú,“ určil jasnú prioritu. „Aj preto jej nepodriaďujeme prípravu. Bude v podstate podobná ako minulý rok a sám som zvedavý, akým spôsobom sa tím utrasie a uzavrie,“ pokračoval kouč.

Kto všetko sa do letných tréningov zapojí sa ešte, ako povedal Országh, presne nevie: „Niektorí chalani si zvykli na individuálnu prípravu a tú im ponecháme. V prvej časti sa sústredíme na silu, vytrvalosť, v druhej na rýchlosť a výbušnosť. Trénovať budeme doma, neplánujeme žiadne výjazdy von. Celú úvodný blok potrvá šesť a pol týždňa, potom nasledujú dva týždne dovoleniek, samozrejme, aj s individuálnymi udržiavacími plánmi. Opäť sa stretneme 17. júla a o dva dni neskôr už by sme chceli vykorčuľovať na ľad.“

Stroj na víťazstvá

Vladimír Országh zatiaľ neupresňuje príchody a odchody a má na to primeraný dôvod, aj keď vedenie klubu už spečatilo ďalšiu spoluprácu s kapitánom Tomášom Surovým: „Všetko je ešte v štádiu rokovaní. Už je však isté, že sa viac ako polovica mužstva zmení. Ak by som mal povedať, za kým mi bude najviac ľúto, tak za každým jedným hráčom, ktorý sa o vytúžený titul zaslúžil. Ich odchody chápem, je to úplne normálne, keď sa posunú do vyšších, lepších líg a prilepšia si aj finančne. Náš klub nemá toľko prostriedkov, aby ich udržal a je to aj jeho dobrá vizitka, že o hráčov bol na hokejovom trhu záujem.“

Hráči by si mali v príprave i v základnej časti na seba navyknúť, aby sa v play off opäť ukázali ako dokonalý stroj na víťazstvá. „Pri tvorbe kolektívu začneme úplne odznova. Niektorých bývalých hráčov sme si aj vytypovali, mali o nich záujem, no naozaj nemôžeme konkurovať väčším klubom. Aj preto hovoriť teraz o nejakých cieľoch na sezónu by bolo predčasné. Počkajme si na koniec leta a prvý ľad, to by sme už mohli mať jasnejšiu predstavu,“ povedal Országh.

V realizačnom tíme už nebude pôsobiť v úlohe asistenta Richard Zedník. „Hneď po vybojovaní titulu nám oznámil, že sa bude venovať rodine, dvom malým deťom i dcére, ktorá žije v Kanade. Úplne ho chápem, bol našou pevnou súčasťou, no tak ako nastal pohyb v kádri, tak ani realizačný tím nezostal bokom. Kto ho nahradí sa ešte nerozhodlo, niečo sme však už rozpracovali,“ dodal Országh.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z osláv titulu baranov na bystrickom námestí!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Na bystrickom námestí vypukli oslavy historického titulu baranov
64
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM