Tlačové správy

Magazín Trendy Bývanie oslávil 3. narodeniny

Magazín Trendy Bývanie - časopis o dizajne, stavebníctve, záhrade a architektúre, je na trhu už tri roky. Za túto dobu si získal množstvo fanúšikov, vychádza v rozsahu 128-160 strán a jeho čítanosť dosahuje približne 100 000 čitateľov.

Ilustračný obrázok k článku Magazín Trendy Bývanie oslávil 3. narodeniny
Zdroj: Dnes24.sk

Tento okruh zahŕňa tlačenú aj elektronickú verziu časopisu, internetový portál www.trendybyvanie.sk a Facebook stránku TrendyBývanie. Vďaka kvalitnému obsahu a spracovaniu tak jeho obľúbenosť stále rastie. Rozširuje sa počet predplatiteľov, ale aj záujemcov o objednávanie starších vydaní, napríklad celého ročníka časopisu so zľavou. Informovala o tom riaditeľka vydavateľstva Trendy Bývanie Jana Zemková.

„Narozdiel od väčšiny slovenských médií, spájame dve cieľové skupiny, laickú a odbornú verejnosť. Na jednej strane sú tak nároční zákazníci orientovaní na kvalitu a na druhej architekti, dizajnéri, developeri, hoteliéri. Časopis si kladie za úlohu popularizovať architektúru, dizajn, ale aj priblížiť verejnosti výrazné mená, ktoré síce poznajú odborníci v odborných kruhoch, ale širšia verejnosť už menej. Magazín Trendy Bývanie si dal za cieľ podporovať a motivovať mladých nádejných študentov z vysokých škôl, preto si všíma ich prácu, oceňuje a posúva ich diela verejnosti, prostredníctvom predstavovania ich prác v časopise, alebo na spoločenských akciách,“ povedala J. Zemková.

Dodala, že v štruktúre čitateľov prevládajú ženy (59 %), osoby s vysokoškolským vzdelaním (52 %), vo veku 25–59 rokov (57 %). Čitatelia bývajú takmer zhodne v byte (48 %) a v rodinnom dome (45 %), zaujímajú sa o bývanie a dizajn (36 %) a spôsob nadobudnutia magazínu je najmä kúpou (67 %). Väčšina čitateľov je v Bratislavskom kraji (31 %), čo je pravdepodobne spôsobené vysokou kúpyschopnosťou obyvateľov v tomto kraji.

Časopis sa nevyhýba ani charite a podporil už niekoľko charitatívnych projektov. Naposledy to bolo pri narodeninovom evente, ktorý bol spojený s podporou charity. Získané prostriedky smerovali na výstavbu I. neonatálnej kliniky v Bratislave.

,,Trendy Bývanie je partnerom najvýznamnejších podujatí na Slovensku v oblasti oceňovania osobností, architektúry a dizajnu, napríklad Stavba roka, CE.ZA.AR, Národná cena za dizajn, DAAD-Dni architektúry a dizajnu, Fasáda roka, Developer roka, Krištáľové krídlo, Drevostavba roka. Široká verejnosť má možnosť využiť i bezplatné poradenstvo na výstavách. Obrovskú návštevnosť a záujem o poradenstvo dizajnérov a architektov sme zaznamenali na tohtoročnom veľtrhu Nábytok a bývanie v Nitre, kde boli odborníci návštevníkom k dispozícií v stánku počas celého týždňa. Po prvý raz sme udeľovali vlastné ceny. Okrem zástupcu časopisu, ich vyberali aj odborníci, dizajnéri MICHAL STAŠKO, JOZEF TUČNÝ a architektka LÝDIA JANÍKOVÁ. Cena bola udelená spoločnosti JAVORINA a ďalšia spoločnosti CREATEC,“ doplnila J. Zemková.

Magazín Trendy Bývanie oslávil v máji 2015 svoje 3. narodeniny. Oslava bola spojená s večerom dizajnu, umenia a módy. Konala v priestoroch Audi Exclusive Gallery v Bratislave a večerom sprevádzal moderátor Roman Juraško. Stretlo sa tu mnoho zaujímavých osobností z rôznych oblastí, napríklad umelci, dizajnéri či architekti, ale aj predstavitelia firiem, ktoré sa zaoberajú produktovým dizajnom a mnoho ďalších. Počas večera predstavili svoje diela, umelecké skvosty slovenskej moderny, aj významní umelci ako Gordana Turuk, Tibor Bartfay a Ľuboslav Moza. Svoju tvorbu prezentovali vybrané firmy, ako KARPIŠ, LEARDO, NARA, Bellatrix, BIS AUDIO, nádejní slovenskí dizajnéri Miroslav Truben, Tatiana Lesajová, Dušan Kočlík a Erik Vajgel, ale aj módni návrhári Róbert Vrzala a Linda Havrlíková. Hudobnú scénu, okrem audio systémov spoločnosti BIS AUDIO, obohatil aj Peter Makranský, saxofonista Marián Mráz a huslista Filip Jančík.

Magazín sa drží motta „Print nezaostáva za webom“, preto chce zachovať atraktivitu a kvality printu a výhody oproti elektronickým formám. Tlačená verzia je spracovaná modernými technickými metódami, používa kvalitný papier, vďaka čomu vyniknú fotografie , dôraz je kladený aj na pútavú grafiku a elegantný vzhľad. ,,Dizajn a kvalita však nie je všetko, čo náš magazín ponúka. Samozrejmosťou je žurnalistická práca na vysokej úrovni a optimálne vyvážený podiel inzercie. Samostatné reklamné bloky sú tematicky zapracovávané k príspevkom, alebo je reklama spracovaná vhodnými žurnalistickými technikami tak, aby sa eliminovala rušivosť, maximalizoval efekt a minimalizoval reklamný smog. Nastáva tak spokojnosť na oboch stranách, na strane čitateľa, ktorého reklama neobťažuje, na strane inzerenta, lebo efektivita prezentovaných produktov ostáva zachovaná,“ upozornila J. Zemková.

Trendy Bývanie je rozčlenený na tri časti. BÝVANIE A DIZAJN, ARCHITEKTÚRA A STAVEBNÍCTVO a ŠTÝL A UMENIE. Časopis pripravuje redakčný tím, v ktorom sa spájajú dlhoročné skúsenosti a inovatívny prístup novej generácie redaktorov a ostatných členov tímu. Vydavateľstvo disponuje najkvalitnejšími fotografiami dokumentujúcimi rôznorodý životný štýl. Prostredníctvom odborných referencií poskytuje čitateľom poradenstvo, či odmeňuje verných čitateľov a uskutočňuje súťaže o atraktívne ceny spojené (aj) s bývaním.

Magazín Trendy Bývanie oslávil 3. narodeniny
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM