Marcel Mojžiš Krimi

Lúpežná dráma v Bystrici: V akcii páchateľ s čiernou kuklou, predavačka skončila v nemocnici!

V Banskej Bystrici došlo v stredu krátko po 21.00 hodine podľa slov polície k lúpeži vo večierke. Polícia uviedla, že v predajni vyčíňal páchateľ maskovaný čiernou kuklou a kapucňou na hlave. Predavačka skončila v nemocnici!

Ilustračný obrázok k článku Lúpežná dráma v Bystrici: V akcii páchateľ s čiernou kuklou, predavačka skončila v nemocnici!
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Polícia uviedla, že páchateľ maskovaný čiernou kuklou a kapucňou na hlave, v stredu krátko po 21.00 hodine, vošiel do večierky na ulici Trieda Hradca Králové v Banskej Bystrici.

„Naklonil sa k predavačke stojacej za pultom a do tváre jej nastriekal dráždivý plyn v dôsledku čoho prestala vidieť. Povedal jej, aby mu dala kasu a spýtal sa ako sa dá otvoriť. Potom registračnú elektronickú pokladňu položenú na pulte rozpojil a zobral z nej skrinku s finančnou hotovosťou. Pokladňu nechal na podlahe v predajni a ušiel,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Hovokryňa polície zároveň dodala, že páchateľ predavačke spôsobil ujmu na zdraví, v dôsledku čoho musela byť hospitalizovaná v nemocnici a prevádzkovateľovi potravín spôsobil škodu krádežou peňazí a poškodením registračnej pokladne, ktorá je odhadnutá na viac ako 600 eur.

„Po páchateľovi polícia pátra, podľa popisu ide o muža vo veku 25 až 30 rokov, štíhlej postavy, vysoký je približne 170 až 180 centimetrov. Bol v tmavom oblečení, pravdepodobne mal oblečené tepláky a bundu s kapucňou. Prípad je v štádiu vyšetrovania, za tento zločin, ktorý bol spáchaný závažnejším spôsobom, hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,“ informovala Mária Faltániová.

Pod Urpínom došlo k lúpeži: Zábery z miesta
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM