Monika Obrtalová Rôzne

Lipšic oceňoval záchrancov Starých Hôr

Len pred pár hodinami udelili minister vnútra SR Daniel Lipšic a štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Maroš Žilinka rezortné vyznamenania a ocenenia príslušníkom Hasičského a záchranného zboru a dobrovoľníkom, ktorí sa priamo podieľali na likvidáci

„Ja osobne som bol pri hasení požiaru na Starých Horách a musím povedať, že to bol vysoko profesionálne zvládnutý zásah. Podarilo sa im ho v krátkej dobe lokalizovať a hneď na to aj eliminovať, no veľmi nám v tomto smere pomohlo aj počasie. Keďže je však Slovenskou jednou z najlesnatejších krajín, musíme byť na podobné zásahy vždy pripravený,“ povedal krátko po skončení oceňovania Daniel Lipšic.

Rozsiahly lesný požiar v katastrálnom území obce Staré Hory v apríli tohto roka hasilo takmer 200 profesionálnych hasičov z Banskobystric­kého, Žilinského, Prešovského a Bratislavského kraja. Z dôvodu náročného terénu a klimatických podmienok boli na likvidáciu požiaru nasadené aj vrtuľníky Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Profesionálnym hasičom pomáhali zamestnanci Lesov SR v Banskej Bystrici, dobrovoľníci Slovenského Červeného kríža územného spolku v Banskej Bystrici, Orava Rescue Systém, obecné hasičské zbory a polícia. Požiar na Starých Horách sa podarilo uhasiť v utorok 12. apríla o 16.30 hodine, pričom hasebné práce v zložitom teréne trvali takmer dva dni. Požiar zasiahol až sto hektárov lesa.

Zdroj: KR HaZZ Banská Bystrica

Lipšic oce?oval
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM