Jakub Forgács Správy

Letnú sezónu v Bystrici otvoria už onedlho. V tento deň vytryskne fontána

Bystričania otvoria letnú sezónu 28. apríla spustením fontány na námestí. Na čo všetko sa môžu tešiť počas otvorenia letnej turistickej sezóny?

Ilustračný obrázok k článku Letnú sezónu v Bystrici otvoria už onedlho. V tento deň vytryskne fontána
9
Galéria
Zdroj: TASR

Letnú turistickú sezónu Banská Bystrica otvorí 28. apríla počas jubilejného piateho ročníka Vínšpacírky, ktorá rovnako ako vlani odštartuje kultúrne leto v meste pod Urpínom. Organizátori sa spoliehajú na príjemné jarné počasie, ktoré podčiarkne nielen chuť vína v pohároch degustujúcich, ale i zážitok z prvého tohtoročného vytrysknutia starobylej fontány na Námestí SNP.

„Vínšpacírka, s tradičným Jazz Festivalom a účasťou umelcov i zo zahraničia, dokázala zaplniť námestie už niekoľko rokov po sebe. Myslím, že to je cesta ako podporiť región, ale tiež samotný cestovný ruch v našom meste. O Banskej Bystrici sa vďaka tomuto podujatiu hovorí čoraz viac,“ konštatoval primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Slávnostné odpočítavanie a spustenie fontány, ktoré má prebudiť Banskú Bystricu zo zimného spánku, sa začne v deň otvorenia letnej sezóny o 15:00.

Ako Nosko dodal, pre majiteľov lístkov na vínny festival bude v tento deň zadarmo prístupná Hodinová, tzv. šikmá veža, a to v čase od 14:00 do 18:00. Podľa neho program tohtoročného kultúrneho leta bude tradične bohatý a zaujímavý, pričom sa ešte „doťahujú“ posledné podujatia.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z minuloročného otvorenia letnej sezóny v Bystrici!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letná sezóna v Bystrici je otvorená
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM