Jakub Forgács Kultúra

Augustový PROGRAM Letného kina na amfíku. Tešiť sa môžete aj na slovenské novinky

Ak máte radi premietania filmov pod holým nebom, radšej zbystrite pozornosť. Čo všetko si budeme môcť v Bystrici pozrieť na amfiteátri?

Ilustračný obrázok k článku Augustový PROGRAM Letného kina na amfíku. Tešiť sa môžete aj na slovenské novinky
3
Galéria
Foto: Ivan Golembiovský

Augustové premietania na bystrickom amfiteátri ponúknu hotové filmové lahôdky. V Letnom kine sa dočkáme sledovania filmov pod holým nebom každý v utorok o 21.00.

Horor aj novinka

Hneď 1. augusta je pre divákov pripravený úspešný hororový thriller Rozpoltený režiséra M. Night Shyamalana, ktorý sa preslávil snímkami ako Znamenia, Šiesty zmysel či Vyvolený. Hlavným hrdinom jeho thrilleru je Kevin, ktorý v sebe ukrýva 23 rôznych osobností a očakáva ďalšiu, pre ktorú uniesol tri stredoškoláčky.

O týždeň neskôr, 8. augusta sa bude premietať slovenská novinka: dráma Špina, ktorá vyvolala v spoločnosti diskusiu o znásilnení a jeho obetiach. Jednou z nich je aj hlavná postava, sedemnásťročná Lena, ktorú zneužije jej učiteľ. Po premietaní je pre divákov pripravená aj krátka diskusia s predstaviteľkou hlavnej postavy, herečkou Dominikou Morávkouvou – Zeleníkovou.

Pre deti i na zasmiatie sa

Odľahčenie v podobe Letného kina pre deti Vás čaká 12. augusta. Na večerné premietanie animovaného filmu Spievaj sú srdečne pozvaní malí i veľkí diváci a diváčky, ktorých čaká príbeh o koale organizujúcej talentovú spevácku súťaž medzi zvieratkami. Vo filme odznie viac než 80 hitov z obdobia od 40. rokov až do súčasnosti.

Letnú vlnu humoru podrží aj slovenská komédia Cuky Luky Film s Petrou Polnišovou a Zuzanou Šebovou v hlavných úlohách. Výprava neuznanej vloggerky a úspešnej celebrity za láskou vás čaká 15. augusta.

Štvrté augustové premietanie 22. augusta bude opäť venované Milošovi Formanovi: Letné kino na amfiteátri uvedie jedno z jeho najslávnejších diel Prelet nad kukučím hniezdom, ktoré sa odohráva v prostredí psychiatrickej liečebne Ameriky 70. rokov minulého storočia.

Všetky zahraničné filmy budú uvedené v pôvodnom znení s titulkami. Film Spievaj bude uvedený so slovenským dabingom.

FOTO: Premietanie na bystrickom amfiteátri - Letné kino
3
Galéria
Foto: Ivan Golembiovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM