Jakub Forgács Kultúra

Letné kino na amfíku aj tento rok. Odštartuje filmom E. T. Mimozemšťan z 35 mm filmu

Nadšenci sledovania filmov pod holým nebom si v Bystrici prídu na svoje. Letné kino otvorí tretiu sezónu už o pár dní!

Ilustračný obrázok k článku Letné kino na amfíku aj tento rok. Odštartuje filmom E. T. Mimozemšťan z 35 mm filmu
3
Galéria
Foto: Ivan Golembiovský

Občianske združenie za! amfiteáter pripravilo pre malých i veľkých filmových nadšencov otvorenie tretej sezóny Letného kina na amfiteátri v Banskej Bystrici. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí uvedieme jedno z najznámejších diel Stevena Spielberga E. T. Mimozemšťan.

Film, ktorý Spielberg osobne premietal americkému prezidentovi Reaganovi s manželkou v Bielom dome, si môžete pozrieť aj vy, a to vo štvrtok 1. júna o 21:00. Premietaný bude z 35 mm filmu s českým dabingom. Vstupné je vo výške 3 eur/4 eur. Lístky je možné zakúpiť len priamo na amfiteátri pred samotným premietaním.

Slávny príbeh o priateľstve chlapca a zatúlaného mimozemšťana s veľkými očami a žiariacimi prstami oslavuje tento rok už 35. narodeniny. Od svojho vzniku v roku 1982 sa stal legendou niekoľkých generácií. V roku 1983 získal štyroch Oscarov, dva Zlaté glóbusy a cenu BAFTA, v priebehu rokov pribudlo i ďalších 44 ocenení. O popularite snímku svedčia aj popkultúrne narážky: najčastejšie pripomínané scény s jazdou na bicykli po oblohe či nezabudnuteľným „E. T. volať domov“ môžeme nájsť v množstve filmov a seriálov.

Zaujímavosťou je, že film má aj čiastočne autobiografické črty: Steven Spielberg v ňom spracoval svoje spomienky na detstvo a rozvádzajúcich sa rodičov. Aby dosiahol čo najautentickejšie reakcie detských hercov v závere filmu, natočil scény v chronologickom poradí: to, čo teda vo filme vidíme, sú skutočné emócie.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z premietaní na amfiteátri!

FOTO: Premietanie na bystrickom amfiteátri - Letné kino
3
Galéria
Foto: Ivan Golembiovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM