Monika Obrtalová Futbal

Letná príprava odštartuje v meste pod Urpínom

Len 25. mája skončil osemnásty ročník futbalovej Corgoň ligy a už v stredu 8. júna štartuje letnú prípravu prvý účastník najvyššej slovenskej súťaže v ročníku 2011/2012 Dukla Banská Bystrica. Deň po ňom si dali "úvodné rande" pred prípravou

Nový ročník CL 2011/2012 sa začne 16. júla, konkrétne termíny úvodných kôl však riadiaci orgán Únia ligových klubov bude musieť potvrdiť, resp. prispôsobiť aj vzhľadom na štarty slovenských klubov v pohárovej Európe. Pôvodne mal vo štvrtok odštartovať s prípravou aj Tatran Prešov, nový tréner Štefan Tarkovič, ktorý nahradil na poste Ladislava Pecka, však zrejme po porade s klubovým vedením zvolí iný termín. V pondelok 13. júna potvrdili štart ostrých príprav až siedmi ligisti – majstrovský Slovan Bratislava, ďalší účastník EL MŠK Žilina, ViOn Zlaté Moravce, MFK Ružomberok, FC Nitra, DAC Dunajská Streda a MFK Košice. Ako posledný začne s prípravou nováčik AS Trenčín v stredu 15. júna.

Rekordný šesťnásobný slovenský šampión Slovan sa 20. júna dozvie po žrebe v Nyone meno súpera v 2. predkole Ligy majstrov 2011/2012. Prvé zápasy 2. predkola sú potom na programe 12.-13. júla, resp. odvety 19.-20. júla. Zverenci českého trénera Karla Jarolíma odštartujú v pondelok na Pasienkoch tréningom o 16.00 hodine.

Senický vicemajster má už v stredu 8. júna na programe predsezónne funkčné testy. O deň neskôr v predpoludňajších hodinách, sa stretne realizačný tím s hráčmi na prvom zraze. V rámci prípravy čaká na tím Stanislava Grigu atraktívny dvojzápas s ukrajinskými velikánmi Dynamom Kyjev a Šachtarom Doneck, ktorý sa uskutoční v Rakúsku neďaleko Salzburgu. Prvý duel už ukrajinská strana definitívne potvrdila, Šachtar je zatiaľ otvorený. Seničania absolvujú aj niekoľkodňové sústredenie v osvedčených Kravařoch neďaleko Ostravy. Príprava im vyvrcholí 9. júla stretnutím proti Petržalke.

Žilinskí „Šošoni“ si naplánovali prvý prípravný zápas na 18. júna doma s MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Generálku absolvujú zverenci úspešného českého kouča Pavla Hapala v Poľsku proti Górniku Zabrze, kde pôsobí ich bývalý kapitán Róbert Jež. Trnavčania, ktorí sa dostanú do európskej hry už v 1. predkole EL 30. júna (1. zápas), resp. 7. júla (odveta), by sa prvýkrát pred novou sezónou mali stretnúť na Štadióne Antona Malatinského vo štvrtok dopoludnia.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM