Jakub Forgács Krimi

Leteckí záchranári ratovali lesného robotníka na Donovaloch. Lekára spustili pomocou lana!

Na Donovaloch zasahovali horskí aj leteckí záchranári. V lesnom poraste skolaboval robotník. Ako prebiehala záchranná akcia?

Ilustračný obrázok k článku Leteckí záchranári ratovali lesného robotníka na Donovaloch. Lekára spustili pomocou lana!
Zdroj: TASR

Záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS) oblastného strediska Veľká Fatra zachraňovali dnes dopoludnia lesného robotníka na Donovaloch, ktorý náhle skolaboval.

Ako informuje HZS na svojej webovej stránke, z tiesňovej linky Záchrannej zdravotnej služby prišla žiadosť o súčinnosť pri zásahu v lesnom poraste, kde skolaboval lesný pracovník (28). Na miesto boli vyslaní i leteckí záchranári z Banskej Bystrice.

„Po náhlom kolapse muž ostal v bezvedomí. Prítomní svedkovia začali na mieste s laickou resuscitáciou. Po príchode lekára leteckých záchranárov, ktorého spustili pomocou lana, bol muž už pri vedomí. Po poskytnutí potrebnej liečby ho záchranári v spolupráci s HZS nabalili do transportného saka a z terénu boli obaja evakuovaní. Počas medzipristátia ho posádka vrtuľníka preložila na palubu a v stabilizovanom stave previezla do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici,“ konštatovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Poprad Zuzana Hopjaková.

Čítajte tiež:

FOTO: Policajná akcia v neďalekých obciach. Kde všade prechovával Bystričan (42) konope?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM