Jakub Forgács Rôzne

LETECKÉ ZÁBERY: Úchvatné video z nášho regiónu, ktoré vás chytí za srdce!

Vďaka unikátnemu videu si krásy nášho kraja môžete vychutnať už aj zo vzduchu. Nevšedné letecké zábery Pamätníku SNP v Banskej Bystrici, malebných kostolíkov, banskoštiavnickej Kalvárie a ďalších dominánt regiónu vás očaria. Presvedčte sa o tom sami...

Ilustračný obrázok k článku LETECKÉ ZÁBERY: Úchvatné video z nášho regiónu, ktoré vás chytí za srdce!
Zdroj: Dnes24.sk

Samotný zrod tohto videa nebol podľa jeho autora vopred plánovaný. „Nešlo ani tak o myšlienku zameranú na konkrétne natočenie tohto videa ako takého, ale skôr to bol prierez našich prác, ktoré boli zostrihané do prezentačného videa,“ uviedol Marek Vaco, ktorý pôsobí ako fotograf a kameraman vo firme Lumarstudio.eu. Ako doplnil, je rád, že materiál bol pestrejší pravé na krásy nášho kraja, a preto bolo len otázkou času, kedy sa do toho pustia a materiál zostrihajú.

Všetky zábery sú podľa jeho slov letecké a boli natočené prostredníctvom klasického lietadla a quadrokoptéry, za použitia GoPro kamier. "Strihanie trvalo cca dva týždne, za čo vďačím aj bratovi Mariánovi, ktorý si dal záležať na tom, aby to bolo čo najdokonalejšie, " uviedol Vaco. Ako doplnil, filmovanie bolo už náročnejšie, pretože všetko záviselo od svetla a sily vetra, čo sú hlavné veličiny pre akéhokoľvek pilota a filmára.

Na leteckých záberoch môžu diváci obdivovať námestie v Banskej Bystrici, Pamätník SNP, kostol vo sv. Antone, Ranč Nádej, pohľad na Kalváriu v Banskej Štiavnici, Národné rehabilitačné centrum, Špecializovaný liečebný ústav Marína, Holidaypark, kostol sv.Gorazda v Kováčovej, kostol sv. Martina v Čeríne, kostol, sv. Jána Bosca v Mazorníku, Ski Kraliky a mnoho iného.

Jednou z pikošiek podľa Vaca bolo, že pri lietaní nad rybníkom v Kováčovej chcel čo najbližšie zachytiť let kačíc a takmer došlo k nehode. „Našťastie som s kopterom pristál v korune stromov, ale problém bol, že som nevedel nájsť, kde. Asi po štyroch hodinách beznádeje sme ho našli a skladali z výšky cca 15 – metrového stromu,“ dodal s úsmevom.

Galéria: Letecké zábery Banskej Bystrice a okolia
1
Galéria
Letecké zábery Banskej Bystrice a okolia
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM