Jakub Forgács Rôzne

Letecké zábery, ktoré si určite zaslúžia LIKE: Takto ste bystrické námestie ešte nevideli!

Znovuotvorená Hodinová veža na Námestí SNP ponúka zaiste krásny výhľad na mesto. Keď sa však pokúsite na Banskú Bystricu pozrieť ešte z väčšej výšky, môže vám ten pohľad až vyraziť dych. Ako vyzerá centrum nášho mesta z vtáčej perspektívy, vám ukáže jedinečné video.

Ilustračný obrázok k článku Letecké zábery, ktoré si určite zaslúžia LIKE: Takto ste bystrické námestie ešte nevideli!
4
Galéria

Prednedávnom sme vás na našom portáli informovali o videu, ktoré zachytávalo unikátne letecké zábery Pamätníku SNP, malebných kostolíkov, banskoštiavnickej Kalvárie a ďalších dominánt nášho regiónu. Iba pred pár dňami sa však na internete objavilo ďalšie video natáčané z vtáčej perspektívy, v ktorom uvidíte najkrajšie zákutia centra nášho mesta z vtáčej perspektívy.

Krátka zastávka v Bystrici

„Myšlienka natáčať Slovensko z vtáčej perspektívy nám skrsla v hlave už približne pred dvomi rokmi. Prvé pokusy nedopadli dobre, nakoľko technika nefungovala tak, ako by sme si predstavovali. Tento rok sme si zaobstarali kvalitnejšie "náradie“ a začali sme postupne zhotovovať fotografie a videá z viacerých lokalít na Slovensku," povedal pre Bystrica24 Michal Šimonek z Aerial Images Slovakia. Úchvatné video bystrického námestia natočil jeho kolega Peter Letko.

Ako pokračoval, natáčajú všade, kde sa práve nachádzajú a je to skôr náhodné zatiaľ. Netočia však obyčajnými kamerami. „Momentálne máme dva kusy kopterov,“ povedal Šimonek, podľa ktorého nimi, cestou z Tatier, bolo natočené aj spomínané letecké video z Banskej Bystrice. „Bola to len krátka zastávka bez možnosti dobiť batérie, a preto je video kratšie,“ doplnil.

Ľudia ich zavalili otázkami

Napriek krásnym scenériám, ktoré video zachytáva, natáčanie podľa jeho slov trvalo iba asi desať minúť a editácia približne 15. „Sú to prvotné videá, kedy sa učíme lietať a natáčať. Na kvalitnejší materiál si ešte počkáme. Do Banskej Bystrice sa však ešte určite vrátime,“ podotkol Šimonek. Ako spomenul, natáčanie v centre mesta zaujalo veľa divákov. „Pýtali sa nás, "koľko to stálo?“, „ako vysoko to vyletí?“, či „koľko to vydrží lietať?“," spomenul.

Ako pokračoval, keďže pochádza z Nitry, odtiaľto bude pochádzať aj značná časť ďalších záberov, ktoré natočia. „Pripravujeme dlhšie video, ktoré bude zachytávať mesto z viacerých pohľadov, vrátane nočných,“ dodal.

Unikátne letecké zábery banskobystrického Námestia SNP
1
Galéria
Unikátne letecké zábery banskobystrického Námestia SNP
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM