Monika Obrtalová Kultúra

Len smrť nás prežije...

Na slovenskom knižnom trhu sa nedávno objavil psychologický román spisovateľa, ktorého práca je bytostne spojená s Banskou Bystricou a jej okolím. Na besedu s ním Vás pozýva Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici a Literárne a hudobné múzeum.

František Piljar je držiteľom viacerých ocenení v celoštátnych literárnych súťažiach. Jeho tvorba je rôznorodá a snaží sa zasiahnuť celé spektrum čitateľov. Okrem románov (Obruče, Chrám skazy, Fraktúra duše) sa preto zameriava aj na poviedky pre dospelých či poviedky pre deti a mládež (Miškove dobrodružstvá).

Verejnosť ho pozná aj ako autora rozhlasových poviedok známych nielen na Slovensku, ale aj v Čechách ako napr. Zeleninový záhon, Súkromný labyrint alebo Človek do stratena. František Piljar pôsobil tiež ako novinár a redaktor v Košiciach a v Banskej Bystrici. Spisovateľ tentokrát prichádza s románom, v ktorom sa opäť prejavuje jeho svojskosť. Osobne nám odhalí kúsok zo svojej knihy Len smrť nás prežije, ktorú redaktorka Eva Benčíková označila za doterajší vrchol jeho tvorby.

Neváhajte a využite jedinečnú možnosť zúčastniť sa besedy s týmto nadaným spisovateľom v priestoroch Literárneho a hudobného múzea ŠVK BB vo štvrtkový podvečer, dňa 27. septembra 2012 o 17:00 h.

ŠVK Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM