Jakub Forgács Krimi

Lekára Rooseveltky odsúdili za ublíženie na zdraví a šoférovanie pod vplyvom alkoholu!

Lekára z Rooseveltovej nemocnice Zdenka Ruska odsúdil vo štvrtok Okresný súd v Banskej Bystrici za prečiny ublíženia na zdraví na blízkej osobe a za šoférovanie auta pod vplyvom alkoholu, pri ktorom spôsobil dopravnú nehodu, na peňažný trest 1 800 eur.

Ilustračný obrázok k článku Lekára Rooseveltky odsúdili za ublíženie na zdraví a šoférovanie pod vplyvom alkoholu!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Pre prípad, že ho nezaplatí, súd mu uložil aj náhradný trest 12 mesiacov väzenia. Za volant si nesmie sadnúť 5,5 roka.

Na tomto treste sa obvinený dohodol s prokurátorom a súd dnes ich dohodu o vine a treste schválil. Rozsudok bol tak vyhlásením právoplatný, keďže Rusko sa vzdal nielen svojho práva na verejný súdny proces, ale i práva na odvolanie. „Je mi to ľúto,“ reagoval na súde lekár, ktorý priznal svoju vinu. Pred médiami sa vyjadrovať nechcel.

Lekára obvinili z toho, že vlani 18. júna v byte fyzicky napadol svoju vtedajšiu manželku, ktorá utrpela viaceré poranenia na tele a otras mozgu prvého stupňa. O deň na to sadol do auta pod vplyvom alkoholu a v banskobystrickej mestskej časti Podlavice pri prejazde zákrutou prešiel do protismeru, kde sa zrazil so špeciálnym motorovým vozidlom energetikov. Po dopravnej nehode nafúkal 1,5 promile.

Lekárovi priťažil aj fakt, že už predtým mal problémy s alkoholom za volantom, v roku 2013 ho riešil Okresný súd v Lučenci. Ak ešte raz sadne do auta pod vplyvom alkoholu, prípadne poruší 66-mesačný zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlo, neminie ho doživotný zákaz šoférovania, na čo ho sudca aj upozornil. „Zamyslite sa nad svojím správaním,“ dodal.

„Predmetné skutočnosti nastali v čase jeho osobného voľna, preto sa k nim nebudeme vyjadrovať,“ reagovala v súvislosti s rozsudkom nad lekárom hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM