Michal Majer Hokej

Lažo o bitkách: Bolo to fér, chlapci sa dohodli

Bola to hokejová mastenica, ako sa patrí! Strhujúci duel medzi Banskou Bystricou a Slovanom sa musel takmer tri aj poltisícovej návšteve pod Urpínom páčiť. Okrem víťazstva 4:1 triumfovali borci v červených dresoch aj v pästných vložkách. Oba bitkársk

Po prvej tretine síce prehrávali domáci 0:1, od tej prostrednej však spustili hotový uragán. Už po 61 sekundách otočili vývoj zápasu a ďalšími dvoma zásahmi v záverečnej dvadsaťminútovke potvrdili zaslúžené víťazstvo. O dva zo štyroch gólov sa postaral exslovanista Miroslav Lažo, ktorý v novom prostredí pod Urpínom doslova žiari. „Pripravoval som sa ako na každý zápas, ale tento bol pre mňa predsa len špecifický. Som rád za tie dva góly, vďačím za ne predovšetkým spoluhráčom Weissmannovi a Šechnému. Poslali mi perfektné prihrávky, ktoré nebolo ťažké premeniť,“ pochválil kolegov z novozloženého útoku. Herný štýl v Banskej Bystrici Lažovi vyhovuje a verí, že tím bude vo víťaznom trende pokračovať. „Play off je ešte ďaleko, ale budeme drieť. Verím, že zápas od zápasu to bude lepšie,“ predpokladá.

Gólovou kuriozitou prestížneho duelu bol druhý domáci zásah, keď brankár Rybár po kontakte so spoluhráčom Fruhaufom padol v bránkovisku na ľad a pohotový Ján Sýkora prekonal bezmocného slovanistického gólmana. V kabíne ho už pomaly môžu prezývať majster kurióznych gólov. Spomeňme si len na jeho „prehadzovačku“ spoza bránky ešte v drese slovenskej dvadsiatky, alebo nedávne trestné strieľanie v Žiline, kedy súperovho brankára prekonal po efektnej otočke. „Keď som videl, čo sa v bránkovisku deje, skúsil som sa zmocniť puku a doklepnúť ho do bránky, čo sa mi našťastie podarilo. Súhlasím, že to bol zvláštny gól, ale zároveň veľmi dôležitý. Ako však hovorí môj ocino, dobrému šťastie praje,“ zasmial sa dobre naladený Ján Sýkora.

Nervózny zápas vygradoval v poslednej tretine do viacerých šarvátok, v ktorých najviac „bodoval“ domáci bombardér Lukáš Bambúch. Ten vyzliekol obrancu Jackmana do pol pása a kým neodišiel do šatne, vychutnával si ovácie rozvášneného publika. O ďalšiu boxérsku vložku sa postarali Kútny s Bohunickým, dokopy udelili rozhodcovia 120 trestných minút! Hráčom ako Miroslav Lažo takýto spôsob boja nijako neprekáža, ba práve naopak. „Nebolo to odzadu, čiže úplne v poriadku a fér. Chlapci sa dohodli a k hokeju to jednoducho patrí,“ dodal hrdina zápasu, ktorého príchod do mužstva si mimoriadne pochvaľuje aj tréner Milan Staš. „Spolu s Weissmannom výborne zapadli do mužstva, len konkurencia môže posunúť mužstvo dopredu. Lažo je bojovník, vie sa pobiť aj streliť gól. Mali sme dobrú ruku,“ skonštatoval banskobystric­ký kouč.

Zdroj: hokejportal.sk

Lažo o bitkách: Bolo to fér, chlapci sa dohodli
1
Galéria
Po výbornom výkone pokorený aj Slovan
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM