Jakub Forgács Iné športy

Lanovka, trampolína aj netradičná hojdačka: Pod Pamätníkom SNP vyrástlo novučičké ihrisko!

Mesto Banská Bystrica nezabúda ani na najmenších obyvateľov a tak vybudovalo nové centrálne ihrisko v Parku pod Pamätníkom, ktoré nesie názov Ihrisko bez bariér. Otovriť ho prišli primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola a viceprimátorka mesta Katarína Čižmárová.

Ilustračný obrázok k článku Lanovka, trampolína aj netradičná hojdačka: Pod Pamätníkom SNP vyrástlo novučičké ihrisko!
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom mesta bolo vybudovať ihrisko jedinečné zložením svojich atrakcií. Malí Banskobystričania tak môžu využívať herné prvky, ktoré sa nenachádzajú na ihriskách v iných častiach mesta. Nájde sa tu, napríklad, lanovka, trampolína alebo netradičná hojdačka pre viac detí. V blízkosti ihriska by v budúcnosti mala vzniknúť zóna pre aktivity dospelých a seniorov.

Slúžiť bude aj deťom s hendikepom

Nové centrálne ihrisko je svojimi prvkami a atrakciami prispôsobené všetkým vekovým kategóriám detí a taktiež deťom s hendikepom. V hre im tak poslúži špeciálny sedák na hojdačke v tvare medvedíka alebo stolík pri pieskovisku, kde je možné prísť s invalidným vozíkom. Stolík je umiestnený v tesnej blízkosti krytého pieskoviska, aby sa deti mohli hrať spolu.

Ako povedal primátor Peter Gogola, deti sú budúcnosťou každého národa, štátu ale aj mesta. „Je preto dôležité vytvárať im podmienky pre zdravý rast a vývoj. Pobyt na čerstvom vzduchu, v prírode a taktiež zručnosti a schopnosti nadobudnuté prostredníctvom hry, majú pre deti veľmi veľký význam. Teší ma, že naši najmenší majú v Banskej Bystrici opäť o jedno ihrisko viac,“ doplnil.

Kôš na hru frisbee aj cyklostojan

V rámci partnerskej spolupráce mesta Banská Bystrica a Občianskej cykloiniciatívy je pri ihrisku umiestnený discgolfový kôš na hru frisbee. Pri ihrisku bude aj cyklostojan, čo v budúcnosti prispeje k väčšej atraktivite cyklotrasy, ktorá bude viesť práve popri novom detskom ihrisku.

Foto: mesto Banská Bystrica

FOTO: Bystrica má nové bezbariérové ihrisko: Vyrástlo v Parku pod Pamätníkom SNP
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM