Monika Obrtalová Rôzne

Kvôli rozlúčke s biskupom uzavrú niektoré ulice

Kvôli zajtrajšej rozlúčke s banskobystrickým biskupom Rudolfom Balážom, ktorý zomrel 27. júla na krvnú embóliu, budú niektoré z ulíc v blízkosti námestia uzatvorené. Zádušná omša sa bude konať v stredu o 10.00 hodine vo Farskom kostole Nanebovzatia P

Počas konania pohrebu platia nasledovné dopravné obmedzenia:

• V čase od 22.00 hodiny dňa 2. 8. 2011 až do dňa 3. 8. 2011 do 15.00 hodiny, dôjde k uzávierke ulíc: Horná Strieborná, Katovná, Lazovná, Kollárová (od križovatky na Komenského ul.), Bakossova (od Severnej ul.), Národná (od ul. Cikkerova), Kapitulská (od ul. Cikkerova), Námestie Štefana Moyzesa a Námestie SNP.

• Vyhradené miesta na parkovanie pre autobusy: Hutná ul. – parkovisko Dukla Banská Bystrica, Mičinská cesta – parkovisko Smrečina.

• Vyhradené miesta na parkovanie pre autobusy a osobné motorové vozidlá: parkovisko pri Dome kultúry, parkovisko na Komenského ul. pri Krajskom súde (ako záložné parkovisko).

• Vyhradené parkovisko pre osobné motorové vozidlá: Štefánikovo nábrežie (bývalý Drukos), Štefánikovo nábrežie (bývala budova OVS).

Parkovanie autobusov: Autobusy viditeľne označené nápisom POHREB majú vyhradené parkovanie na nasledovných parkoviskách:

  • pre prichádzajúcich zo smeru Brezno je odporúčané parkovisko Mičinská cesta, časť Uhlisko (kapacita 120 autobusov)
  • pre prichádzajúcich zo smeru Donovaly, Žiar nad Hronom, Zvolen je odporúčané parkovisko pri štadióne Štiavničky (kapacita 85).

Parkovanie pre kňazov (v mapke VIP): Parkovanie osobných áut vyhradené pre kňazov, vodičov oblečených v kňazskom odeve s celebretom: Kollárova ulica + školský dvor Základnej cirkevnej školy Š. Moysesa, Bakossova ulica, Nám. Š. Moysesa, Lazovná ulica po predajňu Spolku sv. Vojtecha.

Otcovia biskupi a štátni predstavitelia: Parkovanie vyhradené na biskupskom úrade a v Lazovnej ulici.

Parkovanie pre novinárov: Novinári s ohlásenou akreditáciou budú parkovať v Kapitulskej u­lici.

Mesto Banská Bystrica a Biskupstvo Banská Bystrica prosí účastníkov, aby na mieste rešpektovali pokyny polície. Letné terasy na Námestí SNP budú dnes od 17.00 hodiny do zajtra do 15.00 hodiny bez hudobnej produkcie a Tržnica na Námestí Štefana Moysesa bude zajtra mimo prevádzky.

Zdroj: KRPZ, Mesto Banská Bystrica Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM