Monika Obrtalová Rôzne

Kvôli horúčavám kropia ulice, úradníci končia skôr

V súvislosti s horúcim počasím kropí banskobystrické ulice zmluvná firma častejšie. Zároveň aj príspevková organizácia Záhradnícke a rekreačné služby mesta (ZAaRES) zriadená mestom polieva intenzívnejšie kvetiny a mestskú zeleň, ale aj stálu zeleň a

Na oficiálnej webovej stránke Banskej Bystrice sú tiež zverejnené odporúčania pre obyvateľov v prípade vzniku mimoriadnej udalosti, vrátane extrémnych horúčav. Hoci nejde o novinku, v centre mesta pod Urpínom na Námestí SNP sa obyvatelia či návštevníci môžu osviežiť v pitnej fontánke s pitnou vodou.

Tiež zamestnanci mestského úradu môžu využiť začiatok pracovného času od 6.00 h s ukončením o 14.00 h s tým, že úhrnná pracovná doba v kalendárnom mesiaci bude dodržaná. „Vedúci odborov, oddelení a referátov zabezpečia v rámci zastupiteľnosti štandardný chod úradu vo vzťahu k verejnosti,“ dodala Pastuchová.

Bacha na tropické peklo si dávajú aj mladí ľudia. Tak je to aj u 29-ročného Zvolenčana Marcela a 30-ročnej Banskobystričanky Martiny, ktorí pracujú v Banskej Bystrici. „Konečne vstávam skôr, aby som nešla do roboty v najväčšom teple. Pijem veľa vody a jem ovocie, ovievam sa. A nútim sa robiť, aby som to mala čo najskôr za sebou a šla niekde do chládku, prípadne k vode,“ priblížila Martina. Marcel znáša horúčavy normálne a nemá s nimi problém. Pije veľa vody a zdržiava sa vnútri. „V práci síce klimatizáciu nemáme, ale je tu chládok,“ dodal.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM