Jakub Forgács Šport

Kuzminová s medailovými ambíciami aj v lete: Bystrická biatloniska sa vracia do rodného mesta

Naša najúspešnejšia biatlonistka Nasťa Kuzminová sa pokúsi opäť zabojovať o medaily. Do batožiny si však okrem malokalibrovky nezabalí klasické lyže, ale kolieskové.

Ilustračný obrázok k článku Kuzminová s medailovými ambíciami aj v lete: Bystrická biatloniska sa vracia do rodného mesta
Zdroj: TASR

Biatlonisti sa pripomenú v mimosezónnom mesiaci tým najlepším spôsobom, letnými majstrovstvami sveta a že toto vrcholné podujatie v ruskom Ťumeni na Sibíri nezľahčujú, svedčí aj účasť dvojnásobnej olympijskej víťazky, Banskobystričanky Anastasie Kuzminovej spolu s Tomášom Hasillom, Martinom Otčenášom a Paulínou Fialkovou. Do batožiny si pribalili okrem malokalibroviek aj kolieskové lyže, na ktorých sa budú pd štvrtka do nedele usilovať o medaily v troch disicplínach, šprinte, stíhacích pretekoch a v štafetovom mixe.

Účasť Kuzminovej nepochybne ovplyvnil aj fakt, že sa v Ťumeni narodila a aj u ďalších prevážila šanca na dobré umiestenie. Slovenská výprava sa sústredí na seniorov a juniorskú kategóriu neobsadí. Aj keď v niektorých krajinách vyrástli špecialisti na leto a na predchádzajúcich šampionátoch bolo tento trend aj cítiť, na Slovensku sa takýto prepych úplne vytratil a v Ťumeni budú reprezentanti so špecializáciou na hlavnú zimnú sezónu jednými z mála, čo si zachovali obojživelnosť.

Letný biatlon inšpiroval v histórii hlavne východné krajiny, popri nich sa len zvýraznil nezáujem ďalších. Značné úsilie zvýšiť na letných MS účasť vychádzalo zväčša nazmar, letný biatlon sa stal nezaujímavým pre marketingových partnerov a aj v súčasnosti je otázne, či sa v spektre podujatí IBU udrží. Jeho odnož bežecký kros spojený so streľbou už IBU na základe absolústneho nezáujmu pred dvoma rokmi na kongrese v Minsku zrušila.

Program MS

  • štvrtok: miešané štafety juniorov a junioriek (11:30 SELČ), miešané štafety mužov a žien (14:00)
  • piatok: šprint junioriek (11:30), šprint juniorov (14:00)
  • sobota: šprint žien (11:30) a mužov (14:00)
  • nedeľa: stíhacie preteky junioriek (9:30), juniorov (10:30), žien (13:00), (14:00)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM