Jakub Forgács Iné športy

Kuzminová a Tóth v špeciálnej úlohe. Olympijskí víťazi prinesú deťom pochodeň

Bystrickí školáci sa dočkajú veľkej udalosti. Ich olympijské zápolenie odštartujú športové hviezdy spod Urpína.

Ilustračný obrázok k článku Kuzminová a Tóth v špeciálnej úlohe. Olympijskí víťazi prinesú deťom pochodeň
4
Galéria
Zdroj: TASR

Takmer 50 000 eur investovalo mesto Banská Bystrica do vybavenia telocviční všetkých svojich základných škôl (ZŠ) kvalitným a bezpečným gymnastickým náradím. Ako prví si nové športové vybavenie užijú žiaci ZŠ Golianova v rámci Športovej olympiády, ktorá sa koná v stredu (31.5.) v jej areáli.

„Svoje sily si na nej zmeria 530 žiakov druhého stupňa ZŠ. Pochodeň deťom prinesú zlatí olympijskí víťazi, chodec Matej Tóth a biatlonistka Anastasia Kuzminová,“ informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.

Ako doplnila Dana Cibuľková z oddelenia športu mestského úradu, dievčatá a chlapci budú súťažiť v behu na 60 m a 800 m, v štafetovom behu 4 × 250 m a v skoku do diaľky. Kolektívy v basketbale, vybíjanej, futbale a floorbale.

Najmenší sa v Európskom meste športu, ktorým je pre tento rok Banská Bystrica, môžu tešiť na Športovú olympiádu detí materských škôl. Škôlkari zabojujú o putovný pohár primátora 14. júna na Štiavničkách. Sériu mestských športových súťaží zakončí 23. júna Olympijský deň v parku pod Pamätníkom SNP.

Foto: ilustračné

FOTO: Olympijské festivaly detí mesta Banská Bystrica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM