Jakub Forgács Krimi

Kuriózny prípad bystrických daňovákov. Čakali stovky oviec, našli len prázdny košiar

Kontrola u poľnohospodára priniesla nečakané priznanie. Bystrickým daňovým kontrolórom menoval rôzne dôvody, prečo nemôžu vidieť jeho ovce. Nakoniec vyšiel s pravdou von!

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny prípad bystrických daňovákov. Čakali stovky oviec, našli len prázdny košiar
Foto: Katarína Oravská

Daňoví kontrolóri z Banskej Bystrice vykonali kontrolu DPH u poľnohospodára v Banskobystrickom kraji. Zistili, že 250 oviec, na ktoré si uplatňoval nadmerný odpočet, sa z košiara záhadne „stratilo“. Informovala o tom Patrícia Macíková, hovorkyňa finančnej správy.

„Kontrolóri z Daňového úradu Banská Bystrica vykonali kontrolu nadmerného odpočtu u daňovníka, ktorý sa zaoberá poľnohospodárskou výrobou. Pri nej zistili, že si odpočítal DPH z prijatých služieb za chov a ošetrovanie hospodárskych zvierat, ktoré mal v držbe. Spoločnosť mala všetky náklady ukážkovo podložené a vydokladované a všetko vyzeralo v poriadku až do momentu, keď kontrolóri požadovali obhliadku zvierat,“ priblížila Macíková.

Vtedy nastal problém, poľnohospodár totiž argumentoval rôznymi dôvodmi, prečo to nie je možné. Nakoniec vyšiel s pravdou von a povedal, že zvieratá mu ušli a nevie ich nájsť. Z vonkajších chovov zmizlo 250 bahníc a kontrolóri tak namiesto zvierat videli len prázdny košiar.

Čítajte tiež:

Nehoda motocyklistu (46) neďaleko Bystrice. Na Šturci nezvládol prejazd zákrutou

FOTO z miesta nešťastia: Medzi obeťami zrúteného vrtuľníka je aj príbuzný prezidenta Kisku

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM