Katarína Oravská Samospráva

Kuriózne uznesenie breznianskeho parlamentu: Kaníka vymazali z kroniky, ten hovorí o Kocúrkove!

Poslanec národnej rady Ľudovít Kaník, niekdajší kandidát na post župana nášho kraja, v minulom roku niekoľkokrát navštívil brezniansky parlament. Podľa pôvodného návrhu mali byť jeho vystúpenia na pôde Brezna zaznamenané aj v kronike. Poslanci ho však z nej vymazali. Kaník hovorí o Kocúrkove.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózne uznesenie breznianskeho parlamentu: Kaníka vymazali z kroniky, ten hovorí o Kocúrkove!
Zdroj: Webnoviny.sk

Poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník v minulom roku kandidoval na post predsedu VÚC Banská Bystrica. Zúčastnil sa viacerých obecných a mestských zastupiteľstiev v našom kraji vrátane toho breznianskeho. Dvakrát si pritom u nás musel otočiť na päte. Do rokovacieho poriadku sa dostal až na tretí pokus.

Čkať sa Kaníkovi však muselo pred časom opäť. Jeho meno sa zas pretriasalo na mestskom zastupiteľstve. Poslanci totiž schvaľovali zápisy do Kroniky mesta Brezna za rok 2013. Kronika sa venuje aj zasadnutiam breznianskeho parlamentu a v návrhu na zápis boli aj návštevy Kaníka.

Nepatrí do histórie mesta

„Nepáči sa mi text, že ´poslanec národnej rady Ľudovít Kaník sa toho roku zúčastnil niekoľkých obecných a mestských zastupiteľstiev v našom kraji, neobišiel ani Brezno. Kandidoval na predsedu BBSK a tak sa chcel zviditeľniť´,“ povedal mestský poslanec Ján Králik (nezávislý). Podľa jeho slov riešiť takýmto spôsobom zápis v kronike mesta je pod úroveň.

Výhrady mala aj mestská poslankyňa Mária Majerčíková (koalícia SaS, SDKÚ – DS): „Mám pripomienku k tej vete ďalej: ´Prvýkrát prišiel na rokovanie 17. júna, po hlasovaní poslancov však nedostal slovo,´ to nie je pravda, pretože po hlasovaní on dostal práveže slovo a slovo mu bolo zobraté na podnet pána primátora, je to zavádzajúce, lebo my sme mu dali priestor. Celý ten odsek vidím ako zbytočný. Nie je to v histórii mesta taká udalosť.“ Poslanci schválili úpravu textu kroniky podľa pripomienok.

Kaník to nevzdáva, do breznianskeho parlamentu sa vráti

A čo na to samotný Kaník? „Je to výraz strachu a viac alebo menej skrytého nepriateľstva voči ľuďom, ktorí nie sú nekritickí obdivovatelia strany Smer a Roberta Fica.“ Ako pokračoval podľa neho je to DNA, ktorú do ľudí naočkovala ešte stará komunistická strana. „Je to smiešne a vytvára to dojem Kocúrkova,“ reagoval ostro Kaník.

Ako dodal, mestské zastupiteľstvo u nás určite ešte ako poslanec navštívi. „Som zvedavý, či sa mi opäť pokúsia zabrániť vystúpiť alebo sa následne budú tváriť, že som tam vlastne ani nebol :).“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM