Monika Obrtalová Rôzne

Kúpele Sliač mali minulý rok väčší počet klientov

Mierne zlepšenie tržieb no najmä viditeľnejšie zvýšenie počtu klientov zaznamenali vlani Kúpele Sliač. Kým v roku 2009 tam strávilo čas určený na oddych a liečebné procedúry 4753 klientov, vlani sa ich počet zvýšil na 6327.

Ako uviedol vedúci oddelenie marketingu kúpeľov Norbert Longauer, vlaňajší rok stál zamestnancov spoločnosti veľké úsilie, aby si kúpele udržali postavenie na kúpeľnom trhu, obchodných trhoch na Slovensku a v zahraničí, a aby sa neznížila zamestnanosť. Tržby v porovnaní s rokom 2009 stúpli o asi päť percent na 3,97 milióna eur. Je to najmä výsledok väčšieho počtu komerčných klientov, či klientov rekondičných pobytov, ktorý sa medziročne zvýšil o asi 170% na 2781 ľudí. Z toho zahraničných klientov bolo 772.

Kúpele majú dnes k dispozícii šesť liečebných domov (Slovensko, Detva, Poľana, Bratislava, Amália, Kúpeľný hotel Palace) z celkovou kapacitou 900 lôžok. V prevádzke je však len Kúpeľný hotel Palace s kapacitou 395 lôžok. Kúpele už niekoľko rokov čakajú na revitalizáciu. Tú dlhé roky brzdil súdny spor o majetok medzi bývalým vlastníkom Viliamom Soboňom a štátom. Najvyšší súd však vlani definitívne rozhodol v prospech Fondu národného majetku (FNM), ktorý je tak majoritným vlastníkom kúpeľov. Podľa Longauera FNM v súčasnosti sa na základe rozhodnutia vlády SR pripravuje odpredaj majoritného podielu akcií formou verejnej súťaže na Slovensku, respektíve formou medzinárodnej verejnej súťaže. Termín jej vyhlásenia však zatiaľ nie je známy.

Zdroj: TASR Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM