Marcel Páleš Kultúra

Kultúru mesta opäť jedinečne obohatí Divadlo Štúdio tanca: Už v júni aj s hosťami!

Divadlo Štúdio tanca do posledného mesiaca divadelnej sezóny 2012/2013 zaradilo niekoľko zaujímavých projektov osviežujúcich ponuku predstavení v meste. Do Banskej Bystrice tak prinesú hudbu, tanec aj divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Kultúru mesta opäť jedinečne obohatí Divadlo Štúdio tanca: Už v júni aj s hosťami!
Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo aj v júni pokračuje vo svojom cieli uvádzať zaujímavé umelecké projekty pod názvom tanec/experimen­t/umenie.

OFF-BEAT PLUS

Hneď na začiatku júna, 5. 6. 2013 o 19:00, sa Banskobystričania môžu tešiť na predstavenie úspešného choreografa a tanečníka pôsobiaceho v Slovinsku a Belgicku Milana Tomášika, s názvom OFF- BEAT PLUS.

Tomášik vo svojich predstaveniach vedľa seba stavia ľudské dýchanie a rytmus hudby, konfrontuje impulzy súčasného tanečníka s barokovou hudbou. Skúma napätie medzi vonkajšími vplyvmi vychádzajúcimi z dejín tanca a vnútornými podnetmi, koncentráciou tanečníka.

Bude aj Ursínyho hudba!

Jún pokračuje predstavením UNTITLED Divadla P.A.T. Režisérka a performerka Sláva Daubnerová prichádza do Divadla Štúdio tanca so sólovou pohybovo vizuálnou performanciou inšpirovanou dielom fotografky Francescy Woodman a pocitom pominuteľnosti, ktorý fenomén fotografie vyvoláva. Predstavenie Untitled môžete v divadle uzrieť 13.6.2013 o 19:00.

Koniec sezóny sa bude niesť v sérii večerov 2v1 Divadla Štúdio tanca, kde uvádzame spojenie hudby a tanca. Tentokrát sme spojili predstavenie vytvorené k 15. výročiu divadla 7_CHOREOGRAFOV s koncertom URSINY & PROVISORIUM.

Kubo Ursiny sa do Divadla Štúdio tanca vracia už po druhýkrát. Oživil tvorbu svojho otca Deža Ursinyho a po takmer dvadsiatich rokoch budeme môcť počuť hudbu z albumov Ten istý tanec (1992), Príbeh (1994) a niekoľko starostlivo vybraných starších piesní.

Foto: Divadlo Štúdio tanca

Divadlo Štúdio tanca jún 2013
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM