Monika Obrtalová Kultúra

Kultúrna udalosť jari. Bystricou sa budú niesť šansóny

Do Banskej Bystrice zavítajú vynikajúci hudobníci, aj speváčka Katarína Hasprová. Pod Urpínom sa tak už vo štvrtok rozoznejú slovenské i francúzske šansóny doprevádzané čarovným orhestrálnym kvartetom.

Bystrica zažije jednu z naj kultúrnych udalostí jari. Srdce každého milovníka hudby by malo dostať zadosť na jedinečnom koncerte Igora Šimega plnom francúzskych, slovenských aj anglických a nielen šansónov.

[blockquote]Spolu s ním do mesta zavíta aj Katarína Hasprová, Miroslava Marčeková, ale aj Michal Červienka a Robo Bošel. Tých bude doprevádzať okúzľujúce orchestrálne kvarteto Neosolium String Quartet pod vedením Michala Hudáka. Publikum sa môže tešiť na nevšedný zážitok plný krásnej hudby, príbehov a veľa prekvapení.[/bloc­kquote] Banskobystrický koncert sa uskutoční 22. marca o 19:00 hodine v Cikkerovej sieni na námestí SNP 1, v budove Radnice. Gilbert Bécaud, Edith Piaf, Johnny Hallyday, Neil Diamond, Lloyd Weber, Dunajevskij, či Janíček a iní autori, francúzsky, anglicky, či slovensky, príbehy o láskach aj neláskach, útekoch, prosbách, potknutiach aj nových vykročeniach, s láskavým pohladením mamy aj dravou femme fatalle, s harmonickým sprievodom Neosolium Quartet v spoločnosti Jcquesa Preverta.

Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM