Monika Obrtalová Rôzne

Kukláči na leteckých dňoch? Zásah, aký sa len tak nevidí!

Cez víkend sa bude na letisku Sliač konať Letecký deň, ktorého súčasťou bude aj „Deň polície“. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici v spolupráci s Okresnými riaditeľstvami Policajného zboru v Banskobystrickom kraji, pripravili pr

Návštevníci podujatia budú môcť vidieť políciu priamo v akcii a vzhliadnuť ukážky zásahu Pohotovostného policajného útvaru, takzvaných kukláčov a ukážky práce psovodov. V stánku prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, sa budú môcť návštevníci informovať o prebiehajúcich preventívnych aktivitách a projektoch. Záujemcovia si budú môcť pozrieť rôzne typy zbraní a dozvedieť sa od kriminalistických technikov, ako sa zaisťujú daktyloskopic­ké stopy.

„Keďže ľudia väčšinou prichádzajú do kontaktu s policajtmi v negatívnych situáciách, či už ako obeť trestného činu, pri dopravných nehodách, pri rôznych kontrolách a tak ďalej, našou snahou je pozitívne ovplyvniť názory občanov na prácu polície, zvyšovať a prehlbovať dôveryhodnosť občanov v políciu,“ povedala krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

A práve „Deň polície“ je podľa nej výbornou príležitosťou ukázať a prezentovať našu prácu občanom z pozitívneho hľadiska. „Nato, aby sme si vychovali trestno-právne uvedomelú generáciu, okrem dospelej populácie často oslovujeme aj školopovinnú mládež a deti. Práve z nich sa pokúšame vychovať ľudí, ktorí budú slovo policajt spájať so slovom priateľ. Preto sa takéto stretnutia s políciou nesú v znamení hesla „Polícia občanom – občania polícii“,“ dodala Faltániová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM