Jakub Forgács Správy

Krásny dar bystrickej nemocnici poslúži onkologickým pacientom: Na toto sa využili tisíce eur

Musia čeliť ťažkej chorobe, no teraz je ich pobyt v nemocnici o niečo príjemnejší. Je za tým finančný dar, ktorý získala Rooseveltova nemocnica. Takto ho využila.

Ilustračný obrázok k článku Krásny dar bystrickej nemocnici poslúži onkologickým pacientom: Na toto sa využili tisíce eur
Zdroj: TASR

Ťažko skúšaní onkologickí pacienti počas hospitalizácie už ležia na nových posteliach. Z finančného daru 5000 eur od charitatívnej organizácie Liga proti rakovine ich zakúpila Onkologická klinika SZU Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Deväť nových, polohovateľných postelí zabezpečuje pacientom počas náročnej liečby väčšie pohodlie.

„Liga proti rakovine zo zbierok počas Dňa narcisov každoročne prispieva na zlepšenie podmienok liečby a hospitalizácie pacientov s onkologickými ochoreniami. Vďaka ich darom majú naši pacienti na lôžkach nové matrace, zlepšilo sa i vybavenie kliniky antidekubitnými, hygienickými a fixačnými pomôckami. Okrem týchto postelí Liga proti rakovine prispela na kúpu 16 nových postelí aj v roku 2012,“ konštatovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Onkologická klinika SZU v Banskej Bystrici má 60 lôžok a ročne hospitalizuje viac ako 1 200 pacientov.

Čítajte tiež:

Témy, ktoré Bystričanov zaujali naozaj nadpriemerne: 10 článkov, ktoré ste tento rok najviac klikali

Bystrický rok 2015 na FOTKÁCH: 10 zaujímavých momentov, ktoré sa podarilo zachytiť v našom meste

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM