Jakub Forgács Rôzne

Krásne VIDEO v 4K rozlíšení vás dostane: Pozrite, akú nádheru máme v okolí Bystrice

O krásach našej prírody niet pochýb. Keď sa však zapozeráte do videa, ktoré zachytáva magické miesta v okolí Banskej Bystrice vo vysokom rozlíšení 4K, zostanete iste očarení ešte viac.

Ilustračný obrázok k článku Krásne VIDEO v 4K rozlíšení vás dostane: Pozrite, akú nádheru máme v okolí Bystrice
Zdroj: YouTube.com

Video z Veľkej Fatry: Kráľova Studňa a Krížna je prvým krátkym filmom z nedávno spusteného projektu videozosloven­ska.sk. „Jeho hlavným cieľom je zachytávať zaujímavosti a krásy slovenskej prírody, miest, a ľudí v krátkych filmoch, propagovať Slovensko ako také a prinášať tieto filmy divákom na internete. Myšlienka vytvoriť tento projekt vznikala u nás v banskobystrickom Greenbox Film Studio,“ uviedol Juraj Valica zo spomínaného projektu, ktorý doplnil, že v tejto chvíl spustili fejsbukovú stránku a YouTube kanál, kde budú krátke filmy postupne pribúdať. Webová stránka projektu je v prípravnej fáze a plánujú jej spustenie v tomto roku.

„Pri natáčaní sme boli traja. Kameraman, režisér a výnimočne sa na natáčaní zúčastnila aj naša produkčná, ktorá má Veľkú Fatru veľmi rada a podarilo sa jej odtrhnúť v ten deň od telefónu a počítača. V postprodukčnej fáze sa k nám pripojil kolega strihač, ktorý robil aj farebné kolorovanie výsledného zostrihu,“ pokračoval v rozprávaní Valica. Ako spomenul, vo Veľkej Fatre natočili zábery do tohto krátkeho filmu v priebehu jedného dňa. Zostrih, farebné kolorovanie a výber hudby zvládli za niekoľko hodín.

„Výber lokality samozrejme nebol náhodný. Sme Bystričania a ako som už spomínal, Veľkú Fatru máme radi pre jej krásu, ale aj pokoj, ktorý tam vládne. Keďže náš projekt je dlhodobý a miest, ktoré chceme navštíviť je nespočetne veľa, výber úvodnej lokality je viacmenej pre nás symbolický,“ povedal so slovami, že na začiatku majú v pláne mapovať najmä región, ktorý je im najbližší, čo je okolie Banskej Bystrice a chcú postupne rozširovať pole pôsobnosti.

„Ambíciou projektu je zachytávať krásy Slovenska v rôznych podobách. Máme za sebou už niekoľko natáčaní v rôznych lokalitách, mnohé plánujeme a akonáhle to počasie a práca na iných projektoch dovolí, budeme ich postupne navštevovať. Môžem len prezradiť, že onedlho pribudne krátky film z kalvárie v Banskej Štiavnici,“ pokračoval Valica, podľa ktorého je Slovensko krásne a okrem známych miest tu máme množstvo miest, zaujímavých ľudí či akcií, ktoré nie sú až tak medializované a známe. Preto by boli veľmi radi za tipy od ľudí aj na takéto, menej popularizované veci, ktoré si určite zaslúžia zachytenie do čarovných pohyblivých obrázkov.

Čítajte tiež:

VIDEO, ktoré vás vytrhne z reality: Rozprávkový pohľad na náš región z vtáčej perspektívy!

NÁDHERA zachytená v dvoch minútach: Kto ešte pochybuje, že okolie Bystrice je úchvatné?

Foto: youtube.com

VIDEO: Úchvatné zábery krás v okolí Bystrice
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM