Jakub Forgács Rôzne Správy

Krásna Bystričanka zabojuje vo finále Miss Slovensko. Toto o sebe prezradila Diana (19)

Medzi 12 finalistkami súťaže Miss Slovensko má svoje želiezko v ohni aj Bystrica. Zoznámte sa s Dianou Ölveckou!

Ilustračný obrázok k článku Krásna Bystričanka zabojuje vo finále Miss Slovensko. Toto o sebe prezradila Diana (19)
8
Galéria
Zdroj: archív Diany Ölveckej

Diana Ölvecká (19) sa narodila vo Zvolene. Od svojich dvoch rokov však býva v Banskej Bystrici, kde chodila aj na základnú školu a gymnázium. Ako jediná zástupkyňa z nášho mesta sa dostala do finále prestížnej súťaže Miss Slovensko 2018. Prinášame vám s ňou rozhovor.

Prečo ste sa rozhodli prihlásiť do tejto súťaže?

Moja prihlásenie do súťaže bolo trošku špecifické, keďže oficiálnu prihlášku som neposielala. Minulý rok v novembri som vyhrala regionálnu súťaž Miss Horehronie, vďaka ktorej som sa dostala rovno do semifinále. Potom už bolo len na mne či naberiem odvahu ísť, ale nakoniec som sa rozhodla, že pôjdem a na moje prekvapenie to vyšlo.

Mali ste aj podporu vašich blízkych?

Samozrejme, možno aj vďaka nim som sa odvážila ísť na semifinále, kde ma celý čas sprevádzal aj môj priateľ. Celý deň tam, chudák, čakal, ale keď už vedel, že som vo finálovej dvanástke, mohol si aspoň povedať, že nešiel zbytočne. :)

Pripravovali ste sa nejako špeciálne na kastingy?

Na kasting som sa nijako špeciálne nepripravovala. Na semifinále si bolo treba zobrať koktailové šaty, plavky a lodičky, absolvovali sme tri kolá: chôdzu v šatách, v plavkách a pohovor. Po každom kole vždy postupne vyraďovali, až nakoniec porota na čele s riaditeľkou súťaže Karolínou Chomistekovou vybrala finálovú dvanástku.

Ako vaša rodina zareagovala na váš postup do finále?

Tešili sa, vo všetkom ma podporujú. Práve podpora od nich a priateľov je pre mňa dôležitá, veľmi ma to povzbudzuje a posúva vpred aj v tých ťažších situáciách.

Panuje medzi finalistkami rivalita? Aký ste kolektív?

Máme momentálne dve sústredenia za sebou a môžem naozaj povedať, že sme veľmi dobrý kolektív, navzájom sa podporujeme, neskupinkujeme sa, tak dúfam, že to tak aj ostane.

Čo všetko vás čaká v najbližších dňoch?

Hlavné natáčania do televízie a fotenia už máme za sebou, čaká nás ešte sústredenie v Chateau Foldváry, workshop s Danyelou Art, nejaké módne prehliadky, tréningy chôdze, autosalón či nahrávanie audiovizitiek do rádia. Niektorí ľudia si myslia, že to nič nie je, že len oddychujeme na hoteli a fotíme sa. :) Ale vie to byť naozaj náročné, ako psychicky, tak aj fyzicky. Našťastie máme okolo seba skvelý tím ľudí, ktorí sa o nás starajú, usmerňujú nás a pomáhajú so všetkým.

Vďaka čomu si dokážete udržiavať postavu? Máte nejaké tipy?

Nemám nijaké špeciálne finty. Diéty som nikdy nedržala, odmalička veľmi rada a veľa papám, napriek tomu mám skôr niekedy väčší problém pribrať ako schudnúť. Za svoju postavu najviac vďačím zrejme tancu, ktorému sa venujem od štyroch rokov a veľkú úlohu zohráva určite aj genetika.

Dôležité je podľa mňa počúvať svoje telo, dať mu to, čo si pýta, zbytočne sa neprejedať, veľa sa hýbať a hlavne sa neporovnávať s ostatnými. :)

Finálový večer sa blíži. Z čoho máte najväčšie obavy?

Ani neviem, strach dopredu nemávam, to ešte len príde možno tak dva dni pred finále alebo až v samotný deň finále. A samozrejme verím, že nespadnem z móla. :)

Ako najradšej trávite voľné chvíle?

Svoje voľné chvíle najradšej trávim s priateľom, rodinou alebo mojou druhou rodinou v tanečnej škole. Dlho neobsedím, takže dôležitý je pre mňa aktívny oddych, či už práve tanec, návšteva divadla alebo jóga v mojom obľúbenom štúdiu.

Aký máte vzťah k Bystrici?

Banská Bystrica je krásne mesto s bohatou históriou, domov, kde sa vždy rada vraciam o to viac, ak som niekde dlho preč. Vychodila som tu materskú aj základnú školu a gymnázium J.G.Tajovského, kde som prežila krásne štyri roky. Dá sa tu spoločensky, kultúrne aj športovo vyžiť, okolie tvorí nádherná príroda.

A čo nejaké plány a sny do budúcna?

V budúcnosti by som rada študovala herectvo. To je už dlho môj najväčší sen. Ale som otvorená rôznym príležitostiam. Dôležitá je pre mňa prítomnosť a najbližšia budúcnosť. Nikdy vlastne neviete, čo život prinesie. :)

Na záver by som chcela poďakovať všetkým, ktorí ma podporujú, povzbudzujú. Ani neviete, ako veľa to pre mňa znamená a koľko energie mi to dodáva. :)

Nezabudnite si pozrieť Dianu Ölveckú aj na fotografiách v našej priloženej galérii!

Je Bystričanka a dostala sa do finále Miss: Pozrite si krásnu Dianu na fotkách
8
Galéria
Zdroj: archív Diany Ölveckej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM