Jakub Forgács Iné športy

Krásna akcia spojí v Bystrici ľudí. Ukáže, že ani hendikep nie je prekážkou

Aj vy patríte k fanúšikom biatlonu? V Bystrici sa vďaka nemu budú búrať bariéry medzi zdravými a hnedikepovanými.

Ilustračný obrázok k článku Krásna akcia spojí v Bystrici ľudí. Ukáže, že ani hendikep nie je prekážkou
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Prístav nádeje na sklonku konca letných prázdnin opäť prichádza s ďalším projektom, tentokrát športovým, s názvom Biatlon (nielen) pre hendikepovaných. 2. ročník sa uskutoční v piatok 1. septembra 2017 pri Barbakane (Nám. Š. Moysesa) v Banskej Bystrici v čase od 17:00 do 19:00.

„Minulý rok sa nám osvedčil a tak sme sa rozhodli zorganizovať toto športové podujatie aj v tomto roku. Našim cieľom je, aby sme tento druh bezpečného športu priblížili nielen ľuďom s hendikepom, ale aj rodičom s deťmi a všetkým, ktorých oslovuje myšlienka zrealizovania biatlonu pre hendikepovaných na Slovenku,“ hovorí riaditeľka OZ Prístav nádeje, Marcela Václavková Konrádová.

Laserový biatlon je moderný a bezpečný druh športovej aktivity. Trať je navrhnutá v spolupráci so slovenským biatlonistom Dušanom Šimočkom tak, aby ju zvládol každý jeden účastník bez ohľadu na hendikep, v trvaní 5 minút. „Streľba v biatlone, alebo v samotnej športovej streľbe, nikdy nebola dostupnejšia ako v prípade laserových pušiek ktoré autentickým vzhľadom a funkčnosťou simulujú streľbu zo vzduchových pušiek,” pozýva na podujatie biatlonista Dušan Šimočko.

Návštevníci si zasúťažia, no zároveň si odnesú príjemné zážitky a vecné ceny. „Trochu sa zabavíme, trochu si zašportujeme. V každom prípade tento projekt znázorňuje, že biatlon môže robiť skutočne každý, i vy,“ konštatuje ďalej riaditeľka združenia Václavková Konrádová.

Organizátori aj preto veria, že 2. ročník podujatia „Biatlon (nielen) pre hendikepovaných“ bude ideálnym priestorom na prekonávanie predsudkov a bariér a bude ideálnym miestom na stmeľovanie ľudí s hendikepom s intaktnou spoločnosťou. Nie nadarmo sa totiž hovorí, že šport spája, zbližuje a lieči nielen telo, ale aj dušu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes.24/DPB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM