Monika Obrtalová Rôzne

Kraj má novú webovú stránku

Banskobystrický samosprávny kraj dnes spustil do prevádzky novú oficiálnu webovú stránku. Cieľom bolo sprehľadniť a zjednodušiť návštevníkom orientáciu na nej. Postupne však budú pribúdať ďalšie moduly prezentujúce samosprávny kraj. Jednou z prvých n

Centrálny register zmlúv, objednávok a faktúr slúži nielen pre Úrad BBSK, ale aj pre všetky organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. CRZ aj novú web stránku vytvorili zamestnanci BBSK. „Spolu sme za oba projekty ušetrili takmer 20 tisíc eur. CRZ je vytvorený tak, že plne akceptuje Usmernenie Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky k zverejňovaniu dokumentov,“ povedal na adresu nového systému hovorca BBSK Peter Hajnala.

Hlavným zámerom nového riešenia je zabezpečenie jednoduchosti editovania dát do registra pre zamestnancov úradu, jednoduchosť vyhľadávania pre užívateľov podľa typov dokumentu (zmluva, objednávka, faktúra), podľa jednotlivých organizácií (Úrad BBSK, OvZP) a v neposlednej rade čitateľnosť zverejňovaných dokumentov. BBSK bude zverejňovať všetky zmluvy, objednávky a faktúry, a to aj napriek existencii minimálnej hranice.

Zdroj: Úrad BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM