Jakub Forgács Samospráva

Kotleba prehovoril: Prvé slová po tom, čo sa stal županom...

Podpora voličov a rapídny nárast hlasov po prvom kole volieb priniesli vo voľbách do VÚC pre mnohých nečakaný úspech Mariana Kotlebu. Prečítajte si jeho prvé reakcie po tom, čo ho ľudia zvolili na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Kotleba prehovoril: Prvé slová po tom, čo sa stal županom...
Zdroj: TASR

Nový predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba svoje víťazstvo v druhom kole volieb nepovažuje za prekvapenie a to vzhľadom na situáciu, do ktorej podľa neho všetky ponovembrové vlády dostali Slovenskú republiku a jej slušných obyvateľov.

Ako ďalej uviedol, nárast počtu hlasov, ktoré teraz získal v porovnaní s prvým kolom, pripisuje tomu, že ľudia pochopili, že hlas pre Mariana Kotlebu a Ľudovú stranu Naše Slovensko nie je strateným hlasom. „Chcem sa poďakovať všetkým voličom za dôveru a za to, že nepodľahli mediálnemu tlaku zo všetkých strán. Dôvera, ktorú mi obyvatelia Banskobystrického kraja dali, je pre mňa obrovskou výzvou spraviť všetko, čo bude v mojich silách preto, aby o štyri roky mohli povedať: Volím Kotlebu, volím správne,“ vyhlásil Kotleba.

Medzi prvé kroky, ktoré plánuje vo funkcii, patrí poverenie hlavného kontrolóra BBSK kontrolou všetkých zmlúv na dodávku tovarov a služieb, presahujúcich hodnotu 2 660 eur. Kotleba prehodnotí prácu súčasného predsedu BBSK a ďalších riadiacich pracovníkov a prípadne zistené škody od nich plánuje vymáhať. Navrhne aj zníženie počtu poslancov BBSK zo súčasných 49 na 40.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM