Jakub Forgács Správy

Kotleba nazval vlajku EÚ modrou handrou a oznámil, že ju dal odstrániť z výzdoby na úrade!

Banskobystrický župan Marian Kotleba si servítku pred ústa nekladie! Vlajku Európskej Únie nazval modrou handrou a oznámil, že ju dal odstrániť z výzdoby na úrade.

Ilustračný obrázok k článku Kotleba nazval vlajku EÚ modrou handrou a oznámil, že ju dal odstrániť z výzdoby na úrade!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Tieto okupačné modré handry by nám už nemali pripomínať, že sme načisto stratili svoju národnú a štátnu nezávislosť,“ s týmito slovami vystúpil zakladateľ Ľudovej strany Naše Slovensko a súčasný banskobystrický župan na oslavách 75. výročia vzniku Slovenskej republiky z roku 1939, ktoré boli v sobotu na Svätoplukovom námestí v Nitre.

Zúčastnilo sa na nich približne šesťdesiat ľudí. Kotleba zároveň vysvetlil, že Nitru si ako miesto osláv vybrali pre jej históriu a aj preto, lebo si zaslúži, aby bola hlavným mestom Slovenska a bola sídlom prezidenta. To bude jedným z bodov programu, ktorý prestavia pred parlamentnými voľbami.

Hovoril aj o dôvodoch, prečo v Banskej Bystrici odstránili vlajku EÚ. „Ani Hitler si nedovoľoval to, čo dnes Európska únia. Nemecká vlajka viala len na veľvyslanectve Nemecka v Bratislave a na žiadnych iných úradoch v krajine. Preto sme včera obnovili vlajkovú výzdobu na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja a odstránili sme okupačnú európsku vlajku a nahradili ju slovenskou,“ povedal Kotleba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM