Jakub Forgács Správy

Kosenie trávnatých plôch v Bystrici: Mesto tento rok vyčlenilo na údržbu trávnikov 470 000 €

V našom meste v týchto dňoch prebieha prvá kosba. Pozrite sa, dokedy by mali byť pokosené jednotlivé bystrické sídliská.

Ilustračný obrázok k článku Kosenie trávnatých plôch v Bystrici: Mesto tento rok vyčlenilo na údržbu trávnikov 470 000 €
Foto: Katarína Oravská

„S kosbou v meste sa spravidla začína v apríli, a tak to bolo aj tento rok, keď sa začalo kosenie v centre mesta,“ informovala hovorkyňa primátora Martina Kanisová. Ako ďalej uviedla, na údržbu trávnikov má tento rok mesto v rozpočte vyčlenených 470 tisíc eur.

Záhradnícke a rekreačné služby mesta majú podľa hovorkyne vytvorené tri strediská, ktoré sú umiestnené v centre – Pamätník SNP, v Radvani a v Sásovej – Rudlovej. „Tieto majú vymedzené oblasti mesta, v ktorých udržiavajú zeleň. Takže začína sa na troch miestach podľa schváleného harmonogramu na nasledujúci mesiac, ktorý je zverejnený na stránke mesta,“ uviedla.

Ako pokračovala, už je pokosené staré mesto, začína sa Trieda SNP, Fončorda, Podlavice, THK a v Sásovej trávniky na uliciach vľavo od Rudohorskej. „Čaká nás Radvaň a Kráľová. Postupne sa prejdú všetky ulice tak, aby prvá kosba bola ukončená najneskôr do 15. juna,“ uviedla a ako dodala, postup prác závisí hlavne od vývoja počasia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM