Jakub Forgács Správy

Konečne dostraší: Z Banskej Bystrice zmizne jedna z najväčších čiernych skládok v meste!

Banská Bystrica bude zas o niečo krajšia a čistejšia. Čierna skládka, ktorá robila vrásky na čelách viacerým Bystričanom, by už čoskoro mala zmiznúť z mapy nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Konečne dostraší: Z Banskej Bystrice zmizne jedna z najväčších čiernych skládok v meste!
Zdroj: Dnes24.sk

Z územia mesta zmizne jedna z najväčších čiernych skládok nachádzajúca sa v lokalite Slnečné stráne. Organizátori projektu odstránenia čiernej skládky prizývajú skrášliť a vyčistiť okolie nášho mesta aj širokú verejnosť. Čistenie prebehne v utorok o 13:00 nad odbočkou z Medeného Hámra, cesta na Slnečné stráne. Odstránenie skládky zároveň definitívne zavŕši tohtoročnú akciu Za krajšie mesto.

„Mesto Banská Bystrica s nadšením víta túto verejnoprospešnú aktivitu, ktoré netradične vzišla z iniciatívy podnikateľského sektora. Zároveň sme veľmi radi, že okolie nášho mesta nie je ľahostajné dobrovoľníkom, študentom a občianskym združeniam. Naše oddelenie v spolupráci s podnikateľským subjektom, tak ako počas celého trvania akcie Za krajšie mesto, poskytne zúčastneným potrebné náradie a technické zabezpečenie,“ uviedol Peter Suchý, vedúci Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev na banskobystrickom mestskom úrade.

S uvedeným projektom oslovila mesto Banská Bystrica spoločnosť Detox, ktorá sa v rámci svojej činnosti zaoberá aj zberom a spracovaním nebezpečného odpadu. Na projekte spolupracujú aj občianske združenia Envirofuture a Outdoor Institut a Rada študentov v Banskej Bystrici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM